Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Hrbková vyhrála anketu o nejlepší házenkářku bundesligy

Berlín - Reprezentantka Michaela Hrbková se stala nejlepší házenkářkou německé ligy. Opora Göppingenu ovládla střeleckou tabulku soutěže a v anketě dostala nejvíce nominací v hlasování trenérů a kapitánek týmů. Úspěch českých barev podtrhla druhým místem další hvězda národního celku Iveta Luzumová z Thüringer HC.

Michaela Hrbková
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Devětadvacetiletá Hrbková nastřílela v uplynulé sezoně bundesligy 210 ze 715 branek Göppingenu. Celkem 133 gólů dala ze hry a 77 ze sedmimetrových hodů. Druhá v pořadí Laura Vasilescuová vstřelila 189 branek.

"Ocenění pro nejlepší hráčku bundesligy jsem vůbec nečekala. Když mi to trenér na tréninku oznamoval, moc jsem tomu nevěřila. Možná ještě teď mi nedochází, jak je možné, že se to stalo," uvedla Hrbková.

"Když se podívám zpětně, kdo to kdy vyhrál, byly to převážně Němky, které hrají za národní výběr a myslím, že jsou o hodně lepší než já. Jsem k sobě hodně kritická a nikdy nejsem spokojená sama se sebou. Ale teď už bych snad trošku spokojená být mohla," doplnila s úsměvem.

S Göppingenem obsadila v této sezoně desáté místo. "Velkou část sezony jsem byla nejlepší střelkyní bundesligy, a tak se mě už dlouho každý ptal, co na to říkám, jak to prožívám. Já jsem odpovídala, že na góly nehledím, že je to zásluha celého týmu a že bych všechny své góly vyměnila za to, kdybychom měli v tabulce o pár bodů víc," uvedla.

"Ale teď na konci sezony mě samozřejmě těší, že jsem udržela pozici nejlepší střelkyně soutěže a z toho všeho mám obrovskou radost," dodala Hrbková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články