Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Poruba podlehla Hööru i v odvetě a finále Vyzývacího poháru si nezahraje

Ostrava - Házenkářky Poruby prohrály i domácí odvetu se švédským celkem Höörs HK a do finále Vyzývacího poháru nepostoupily. Týden po porážce 16:28 na palubovce soupeře ve své hale podlehly favorizovanému soupeři 14:22.

Házenkářky Poruby s trenérem Peterem Olšavským
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Tým Petera Olšavského chtěl v odvetě odčinit vysokou porážku, ale už v prvním poločase nabral čtyřbrankové manko. Domácí tým se v gólově chudé první třicetiminutovce prosadil střelecky jen pětkrát a na dvojciferný počet zásahů se nakonec nedostal ani po změně stran.

"Byl to určitě jiný zápas než ve Švédsku, zejména v naší obraně, k čemuž pomohla také skvělá Doláková v brance. Chtěli jsme urvat alespoň tento zápas, abychom se z něčeho radovali a ukázali, že umíme hrát dobrou házenou. Každopádně nám tyto zápasy určitě půjdou k duhu a v budoucnu pomohou, abychom se posunuli dál," uvedl Olšavský.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky Poruby podlehly Hööru i v domácí odvetě

Se stejným soupeřem Poruba před třemi lety vypadla ve čtvrtfinále. Tehdy ostravské házenkářky dokázaly o gól zvítězit v Hööru, ale po předchozí domácí porážce jim to na postup nestačilo a švédský celek pak celou soutěž vyhrál.

Höör se ve finálovém dvojutkání utká s Lokomotivou Záhřeb, jež si dvakrát poradila s nizozemským celkem Quintus.

Sokol Poruba - Höörs HK 14:22 (5:9)

Nejvíce branek: Minarčíková 5/1, Polášková 4/3 - Tollbringová 5/3, Franssonová 4, Mässingová 3. Rozhodčí: Thomassen, Schmack (oba Belg.). Sedmimetrové hody: 6/4 - 3/3. Vyloučení: 1:3. Diváci: 548. První zápas: 16:28, postoupil Höör.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články