Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Karviná vyrovnala čtvrtfinálovou sérii s Lovosicemi, rozhodne pátý zápas

Karviná - Házenkáři Karviné porazili ve čtvrtém zápasu čtvrtfinále play-off Lovosice 31:27 a po druhém vítězství za sebou si vynutili rozhodující páté utkání v sérii. O posledním postupujícím se rozhodne příští sobotu, výhodu domácího prostředí budou mít Lovosice.

Slezané stejně jako včera výborně bránili Jiřího Motla, který byl ale i tak s pěti góly nejlepším střelcem hostů. Svěřenci hrajícího trenéra Alexandra Radčenka soupeři odskočili v polovině prvního poločasu sedmibrankovou šňůrou až na rozdíl sedmi gólů a bezpečný náskok udrželi až do konce.

"Jsem opravdu velmi zklamaný. Prohrávat o deset, i když to nakonec bylo o čtyři, je opravdu moc. Od stavu 6:6 jsme nedali snad patnáct minut branku a dělali jsme opět chyby v útočné fázi," postěžoval si trenér Lovosic Milan Berka.

Radčenko byl naopak spokojený s tím, jak se jeho týmu dařilo eliminovat silné zbraně soupeře. "Kluci zase zahráli jako tým, fungovala obrana a zachytal Peťa Mokroš," řekl. V závěru dostali šanci i mladíci Karviné. "Jsem rád, že jsme nakonec mohli nasadit i mladé kluky a zahráli si všichni. V play-off je rozdíl ve skóre nepodstatný, takže jsme si to mohli dovolit," uvedl.

Na soupeře z této série už čeká vítěz základní části a obhájce titulu z Plzně. Druhou semifinálovou dvojici vytvoří Zubří s Duklou Praha.

Čtvrtfinále play-off extraligy házenkářů - 4. zápas:

Karviná - Lovosice 31:27 (16:11)

Nejvíce branek: Monczka 6/3, Solák 5, Frančík, Geist a Mlotek po 4 - Motl 5, Bičiště a Sýkora po 4, Klimt 4/1, Bouček 3. Stav série 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články