Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Plzeň, Dukla a Zubří postoupily do semifinále play-off, Karviná ještě nekončí

Praha - Extraliga házenkářů už zná tři semifinalisty. Do nejlepší čtyřky play-off postoupili hráči Plzně, Dukly Praha a Zubří už po třech čtvrtfinálových zápasech. Poslední postupující vzejde ze série mezi Karvinou a Lovosicemi, Slezané po vítězství 35:31 snížili stav na 1:2 na zápasy a zajistili si tak pokračování čtvrtfinále. Vítěz této série se v semifinále utká s Plzní, druhou dvojici tvoří Zubří s Duklou.

Slavící házenkáři Dukly Praha
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

Úřadující mistr a vítěz základní části Plzeň po dvou domácích výhrách ukončila sérii s Jičínem, kde zvítězila 23:17. Devíti góly se blýskla reprezentační spojka Milan Škvařil.

"Jsem hlavně rád, že jsme utkání zvládli vyhrát a sérii ukončili na tři utkání. Ani dnes to nebylo jednoduché, kromě prvních pěti minut, kdy jsme se dostali do vedení. Dlouho jsme se ale nemohli utrhnout na více než čtyři branky, pořád jsme vedli jen o dva o tři, což bylo zrádné. Až na začátku druhé půle jsme odskočili a udělali si větší náskok, ale Jičín hrál až do konce, což se mi líbí," uvedl plzeňský trenér Martin Šetlík.

Přání zajistit si postup co nejrychleji a vyhnout se čtvrtému duelu se splnilo také Zubří, které vyhrálo 31:24 ve Frýdku-Místku, a také Dukle. Pražané si připsali nejvýraznější vítězství hracího dne, v Brně triumfovali rozdílem deseti branek 35:25.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Plzně si poradili s Jičínem i potřetí v sérii

Zápas přitom jednoznačný nebyl, Brno se v druhém poločasu díky zlepšené obraně blížilo vyrovnání. Doplatilo ale na sérii vyloučení v polovině druhé půle, po které Dukla opět zvýšila a zlomila odpor domácích dohrávajících bez vyloučeného Havláta.

"Začátek byl úžasný, takový jsme si ani nepředstavovali. Mysleli jsme si, že to bude mnohem těžší. Předpokládali jsme, že na nás Brňáci nastoupí, opak byl ale pravdou. Potom jsme ale úplně nesmyslně zápas téměř prohospodařili, polevili jsme a dlouho hledali cestu zpátky. Jsme rádi, že jsme to nakonec zvládli, ale musíme zapracovat na určitých momentech v zápase, protože se nám to může velmi vymstít v dalších bojích," uvedl trenér Dukly Jan Josef.

Pokračovat se tak bude už pouze v Karviné, kde se domácí tým pokusí vyrovnat sérii s Lovosicemi a vynutit si rozhodující pátý duel. Svěřenci hrajícího trenéra Alexandra Radčenka odvrátili konec sezony vítězstvím 35:31, k němuž přispěl deseti brankami Marek Monczka. "Dnes se nám povedlo to, co nevyšlo v Lovosicích. Kluci se drželi stanovené taktiky a hlavně jsme nerozchytali Adamíka v brance Lovosic," pochvaloval si Radčenko.

Jeho protějšek Milana Berku mrzelo množství inkasovaných gólů. "Naším hlavním problémem dnes byla obrana. Dát venku 31 branek? To je hodně, ale dostali jsme jich 35, což už je opravdu moc. Navíc jsme měli o něco víc technických chyb, což musíme zítra určitě zlepšit," řekl trenér Lovosic.

Čtvrtfinále play-off extraligy házenkářů - 3. zápasy:

KP Brno - Dukla Praha 25:35 (9:16) Nejvíce branek: Hastík 4/1, Kučera 3/1, Burget 2 - Kastner 9/6, Kotrč 6, Patzel 4. Konečný stav série: 0:3.

Jičín - Plzeň 17:23 (12:14) Nejvíce branek: Krahulec 5/3, Šulc 4, Čurda 3 - Škvařil 9, Blecha 4, Tonar 3/2. Konečný stav série: 0:3.

Karviná - Lovosice 35:31 (19:17) Nejvíce branek: Mlotek 8, Monczka 8/4, Solák 6 - Malý 7, Sýkora 4, Bouček 4/2. Stav série: 1:2.

Frýdek-Místek - Zubří 24:31 (12:11) Nejvíce branek: Bednárek 5/3, Petrovský a Gřešek po 4, Bosák 3 - Šlachta 8/2, Zahradníček 5, Douda 3/1, Václav, Reček a Zeman po 3. Konečný stav série: 0:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články