Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České házenkářky neudržely nadějné vedení, Dánkám podlehly 29:32

Malmö – České házenkářky zakončily vystoupení v základní skupině mistrovství Evropy porážkou od Dánska 29:32. Svěřenkyně kouče Jana Bašného přitom po poločase vedly o čtyři góly. Na šampionátu jednou vyhrály a dvakrát prohrály. I tak postupují mezi 12 nejlepších týmů a mají dva body. Maďarky totiž zvítězily nad Černohorkami 21:14 a jdou dál ze třetí pozice.

Dánsko - Česko
zdroj: chf.cz autor: Alžběta Vejrostová

Ve čtvrtfinálové skupině, která se bude hrát v Helsinborgu, se české házenkářky utkají s Ruskem, Rumunskem a Norskem. V neděli nastoupí proti sborné.

Rozhodl start druhého poločasu. Stejně jako ve dvou předešlých duelech ho česká reprezentace nezvládla podle představ. Dánky stáhly manko, dostaly se až na kontakt, Hrbková se ale prosadila dvěma střelami z dálky a poté i rychlou kličkou. Český tým pak čelil těžké chvíli v podobě dvojnásobného vyloučení, o vedení však nepřišel. Ztratil ho až v dalším oslabení, kdy soupeřky vyrovnaly. Po něm šly Dánky do vedení a postupně náskok navyšovaly. Češkám se přestalo dařit, ztrácely míče a neproměnily několik šancí. V závěru sice ještě zabojovaly, ale výsledek už nezvrátily.

Podívejte se parádní gól Růčkové:

Češky přitom začaly utkání naprosto bez respektu a v páté minutě vedly 3:0. Překvapení to bylo jak pro brankářku Toftovou, která odevzdaně seděla na zemi, tak pro početné dánské publikum v ochozech. Střelecky se v úvodu dařilo Janě Knedlíkové, která za stavu 5:2 dala už svůj třetí gól. Připojila se k ní Luzumová a další hráčky. V 16. minutě vyhnala Hrbková dánskou brankářskou jedničku Toftovou na lavičku, zatímco Satrapová předváděla na druhé straně mezi tyčemi množství vynikajících zákroků - od zneškodněných střel z dálky až po vychytané rychlé protiútoky.

Dánky se několikrát dostaly na kontakt, vyrovnat ale nedokázaly a Češky po celý první poločas vedly. Nejvíc měly k dobru čtyři branky, první poločas vyhrály 17:13. Tři góly zaznamenala střídající pivotmanka Stellnerová.

Dánsko - ČR 33:29 (13:17)

Sestava a branky ČR: Satrapová, Kudláčková - Luzumová 3, Crhová, Kordovská, Jeřábková 4, Hrbková 4, Růčková 7/5, Salčáková 1, Knedlíková 5, Malá, Adámková 2, Weisenbilderová, Stellnerová 3.

Nejvíce branek Dánska: Jörgensenová 9/5, Hansenová 6, Nielsenová 5. Rozhodčí: Antičová, Jakovljevičová (obě Srb.). Sedmimetrové hody: 5/5 - 6/5. Vyloučení: 7:4. Diváci: 3124.

Dánský trenér ocenil hru Češek

"V první půli nám vše vycházelo. Druhou jsme špatně bránili a byli jsme často v pěti a někdy i ve čtyřech, takže to bylo složitější," uvedl trenér Bašný. Podle něj se Češky v prvním poločase prosazovaly přes vysunutou obranu soupeře, který ji po pauze zatáhl. "S tím už jsme si neuměli poradit. Dánky to pak otočily a už byly na koni. My jsme hráli dobře 45 minut, ale zápas se hraje 60 minut. Tři čtvrtě hodiny na výhru nestačí. Nicméně si myslím, že se holky nemají za co stydět," dodal Bašný, který vyzvedl výkon Satrapové.

Češky i přes prohru udělaly dojem na dánského trenéra Klavse Bruuna Jörgensena. "Hráčky na mě zapůsobily. Musím se přiznat, že jsem je předtím neznal, ale teď už je budu znát. Byl to fantastický boj, hlavně v první půli hrál soupeř chytře a měli jsme problém s jeho agresivní obranou," řekl Jörgensen.

Je nám líto, video expirovalo.
České házenkářky nestačily na Dánsko

Výsledky mistrovství Evropy házenkářek

Skupina C (Malmö): Černá Hora - Maďarsko 14:21 (6:11), Dánsko - ČR 33:29 (13:17).

Skupina D (Helsingborg): Rumunsko - Chorvatsko 31:26 (15:13), Norsko - Rusko 23:21 (11:11).

Čtvrtfinálová skupina II (Helsingborg):

11. prosince:

16:15 ČR - Rusko,

18:30 Maďarsko - Rumunsko,

20:45 Dánsko - Norsko.

13. prosince:

16:15 ČR - Rumunsko,

18:30 Maďarsko - Norsko,

20:45 Dánsko - Rusko.

14. prosince:

16:15 Maďarsko - Rusko,

18:30 Dánsko - Rumunsko,

20:45 ČR - Norsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články