Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slávistky nestačily na favorita a jsou v poháru EHF na pokraji vyřazení

Praha – Házenkářky Slavie vstoupily do druhého kola poháru EHF porážkou s favorizovaným dánským Viborgem 23:29. Mostecké hráčky prohrály v Německu s Metzingenem 22:30. Odvety jsou na programu v sobotu. Po Dukle Praha vypadli ze stejné soutěže i házenkáři Plzně. Čeští šampioni nestačili na dánského favorita Kolding, domácí odveta se jim nicméně vydařila lépe než první zápas v Dánsku. Tam před týdnem prohrála Plzeň o 15 gólů (23:38), v neděli podlehla Koldingu 20:31.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih házené Slavia - Viborg

V týdnu přišly házenkářky Slavie o první místo v Interlize a nyní jsou i na pokraji vyřazení z poháru EHF. Proti trojnásobnému vítězi Ligy mistryň jim nevyšel už úvod utkání. Trápil je vysoký obranný blok dánského týmu a po devíti minutách tak prohrávaly o šest gólů.

Určitou naději slávistkám přineslo střídání brankářek. Petru Kudláčkovou nahradila Michaela Hillebrandová a uvedla se třemi úspěšnými zákroky.

Slavia však i přes zlepšený výkon ve druhé půli s Viborgem prohrála o šest branek a v odvetě nemá mnoho šancí na úspěch. Nejlepší střelkyní domácích byla se šesti trefami Veronika Galušková.

"Zápas jsme chtěli co nejrychleji rozhodnout a dát soupeřkám k.o. To se nám podařilo a po deseti minutách bylo rozhodnuto. Pak jsme hru nadále kontrolovali a nechali jsme zahrát i mladší hráčky, aby sbíraly mezinárodní zkušenosti," shrnul hlavní trenér Viborgu HK Allen Heine.

"Holkám nic nebudu vyčítat, věděli jsme, jaký náš čeká soupeř. Pochválím je za bojovnost, za to že to nevzdaly," uvedla trenérka Petra Vítková. "Taktických pokynů dostávala děvčata dost, ale měla je plnit hned od začátku, což nedělala. Proto nám úvod zápasu utekl," dodala.

Konec Plzně i Dukly ve druhém kole

Kolding odvetu v Plzni po domácím suverénním vystoupení nepodcenil, už v poločase vedl 19:11. Západočeši se snažili bojovat, jenže herně na slavnějšího soupeře neměli. Nejlepším střelcem Talentu byl se sedmi góly Jakub Tonar. Duklu už v sobotu z Poháru EHF vyřadil chorvatský vicemistr Nexe Našice.

Slavia Praha - Viborg 23:29 (11:19)

Nejvíce branek: Galušková 6, Kutlvašrová 5, M. Svobodová 4 - Norgaardová 8, Strömbergová 5.

Zdroj
ČT sport, ČTK, dhcslavia.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články