Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Trenér házenkářů Filip: Způsob, jakým jsme byli vyřazeni, je krutý

Skopje - Obrovské zklamání i pýchu zároveň cítil po neúspěšné baráži mistrovství světa v házené s Makedonií jeden z dvojice českých trenérů Jan Filip. Zklamán byl z těsného vyřazení o jediný gól i ze způsobu, jakým se pod výsledek odvety (27:34) podepsali rumunští rozhodčí. Pyšný byl naopak na předvedený výkon svých svěřenců i pokrok, jaký pod vedením jeho a dalšího bývalého reprezentanta Daniela Kubeše udělali. 

Trenér házenkářské reprezentace Jan Filip
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

"Je to pro nás hodně kruté. Ten způsob, jakým jsme byli vyřazeni... V prvním poločase jsme to výsledkově ani herně nezvládli, nebyli jsme na tom tak, jak jsme si představovali. Ale je to spojené s tím, že jsme si mysleli, že dostaneme nějakou sportovní šanci na hřišti soupeře. Od začátku však bylo v podstatě dané, jak se bude utkání vyvíjet," uvedl Filip.

Narážel především na fakt, že Makedonci házeli 12 sedmiček, zatímco Češi jen tři. Také poměr vyloučení hrál jednoznačně ve prospěch domácího celku (1:6). V reakci na to zaslalo vedení českého svazu vyjádření čelním představitelům Evropské házenkářské federace, v němž upozorňuje na tendenční vedení zápasu ze strany rozhodčích.

Je nám líto, video expirovalo.
Daniel Kubeš: Nevyšlo to, jsme zklamaní

"Ve druhém poločase jsme se trochu zvedli, předvedla se obrovská vůle našeho týmu. Přestože jsme prohrávali i o jedenáct gólů, tak z týmu sršela víra, že jsme schopní to ještě zvládnout. Stáhli jsme manko na sedm gólů, ten jediný chyběl. Ale hráli jsme do posledních vteřin, bojovali jsme," ocenil Filip, že Češi i přes nepříznivý vývoj bojovali až do konce.

Zároveň si pochvaloval, že tým i bez zraněných opor Filipa Jíchy a Pavla Horáka podával v kvalifikaci dobré výkony. "Byla vidět obrovská víra, a to dřív v týmu nebylo. Někteří kluci překročili svůj stín. Makedonský tým je daleko zkušenější, ale my jsme se posunuli o krok dál, i když to ani tentokrát nestačilo," litoval Filip.

"Věříme, že když budeme pracovat dál, nastane další posun. Je hodně chyb, které musíme do budoucna zlepšit, ale posun dopředu tam určitě byl. Nastavili jsme nějakou cestu, kterou jdeme, a chceme po ní pokračovat. Pokud se budeme posouvat herně dál, posuneme se i výsledkově," zakončil Filip s tím, že už v podzimní kvalifikaci ME budou mít házenkáři další pokus oplatit Makedoncům vyřazení v posledních dvou kvalifikacích.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články