Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

České házenkářky chtějí zakončit kvalifikaci dvěma výhrami

Most – Český národní tým házenkářek má před sebou náročný úkol: významně zabodovat v závěrečných zápasech kvalifikace o postup na ME. Nyní ladí házenkářky formu na soustředění v Mostě.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky ladí formu před závěrem kvalifikace ME

"Dopoledne jsme se připravovali na útočnou hru Italek a odpoledne budeme dělat postupný útok, abychom věděli, co máme hrát na jejich obranu," nastínil náplň jednoho z tréninkových dní trenér Jan Bašný. "Nabrali jsme nějaké fyzické síly a myslím si, že jsme připravené," prohlásila kapitánka Iveta Luzumová.

Češky jsou zatím v druhé kvalifikační skupině na druhém místě za Srbskem. Před sebou už mají pouze duel v Itálii (1. června) a na domácí půdě se pak utkají s Ukrajinou (4. června). "Chceme oba zápasy vyhrát, rozloučit se výhrou proti Ukrajině a oslavit postup na mistrovství," zdůraznila Luzumová.

Podle kouče Bašného především Italky udělaly velký pokrok, ale i ve hře Ukrajinek se udála spousta změn. "Máme k dispozici naše zápasy i jejich vzájemná březnová střetnutí. Od podzimu se některé věci změnily – jak v nominaci a hře Ukrajinek, tak ve hře Italek, které udělaly velký pokrok. Centrálně se celoročně připravují spolu v tréninkovém centru u Říma, v pátek odjíždí do svých klubů, kde odehrají zápasy. Byť tomu výsledky neodpovídají, pětadvacet minut vydrží hrát vyrovnaně, jejich hra se výrazně zlepšila," řekl Bašný před startem soustředění.

Nominace pro závěrečnou část kvalifikace o postup na ME 2016:

Brankářky: Dominika Müllnerová (Baník Most), Barbora Raníková (Nantes Loire Atlantique, Francie), Lucie Satrapová (Kristianstad, Švédsko).

Pravé spojky: Michaela Hrbková (Frisch Auf Göppingen, Německo), Helena Ryšánková (Sokol Poruba).

Střední spojky: Kateřina Keclíková (Slavia Praha), Iveta Luzumová (Thüriger HC, Německo), Petra Růčková (Baník Most), Martina Weisenbilderová (Kristianstad, Švédsko).

Levé spojky: Markéta Jeřábková (Baník Most), Kamila Kordovská (Slavia Praha).

Pravá křídla: Lenka Hradilová (Koblenz/Weinbern, Německo), Jana Knedlíková (Audi ETO Györ, Maďarsko), Michaela Janoušková (Bayer 04 Leverkusen, Německo).

Levá křídla: Veronika Malá (Slavia Praha), Kristýna Salčáková (Achenheim Truchtersheim, Francie).

Pivotky: Petra Adámková (Koblenz/Weinbern, Německo), Alena Stellnerová (Slavia Praha).

Trenéři: Jan Bašný a Jan Bělka.

Náhradnice: Vendula Fryčáková, Anna Gebre Selassiová, Tereza Kubáčková, Lucie Severová (všechny Zora Olomouc), Petra Kudláčková, Hana Kutlvašrová (obě Slavia Praha), Šárka Marčíková, Lenka Roháčková, Leona Šviráková (všechny Sokol Poruba), Michaela Sobieská (HC Zlín).

Program české ženské reprezentace

29. května - 5. června: Reprezentační kemp v Mostě

Kvalifikace mistrovství Evropy 2016 (Švédsko)

1. června 2016 - 20:00 hodin: Itálie – Česko (Conversano-Bari, Itálie)

4. června 2016 – 17:30 hodin: Česko – Ukrajina (Most, hala Baníku, přímý přenos ČT sport)

Výsledky a zápasy 2. skupiny

Česko – Itálie 33:15

Srbsko – Ukrajina 34:25

Ukrajina – Česko 20:24

Itálie – Srbsko 19:32

Česko - Srbsko 25:30

Srbsko - Česko 28:28

Itálie - Ukrajina 19:37

Ukrajina - Itálie 36:23

Zdroj
ČT sport, ČTK, chf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články