Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Interliga se vrací, házenkáři budou mít společnou soutěž se Slováky

Praha - Místo extraligy házenkářů budou hrát české týmy od sezony 2017/18 společnou soutěž se slovenskými celky. Obnovení interligy po 12 letech potvrdili na mimořádném shromáždění zástupci českých extraligových klubů. Usnesení musí ještě schválit členové české a slovenské exekutivy. Příští ročník domácí nejvyšší soutěže ještě bude beze změny.

Společná interliga žen již funguje, mužská soutěž pod názvem HIL zanikla po pětileté existenci v roce 2005, protože marketingově neuspěla. Obnovenou soutěž bude hrát 16 týmů: deset českých a šest slovenských.

Letos na podzim ještě začne česká extraliga, která opět vyvrcholí play-off pro osm nejlepších. Zbylé čtyři kluby se ve dvoukolové nadstavbě utkají o účast ve společné soutěži se Slováky.

"Jsme moc spokojení, že jsme jednání dotáhli ke zdárnému konci a že plány podpořily i kluby. Věřím, že obnovení společné soutěže bude ku prospěchu házené v obou zemích," uvedl prezident házenkářského svazu Radek Bendl.

"Jednání českého svazu i českých klubů bylo nesmírně korektní a věcné. Jsme rádi, že budeme mít společnou soutěž také v mužské kategorii a zároveň věřím, že je to další z kroků pro navázání spolupráce také na úrovni reprezentačních týmů, respektive na úrovni pořadatelství některé z význačných akcí," řekl prezident slovenského svazu Jaroslav Holeša.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články