Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Plzeň na úvod čtvrtfinále rozdrtila Lovosice, Hranice také začaly vítězně

Plzeň - Plzeňští házenkáři vstoupili do play-off extraligy vysokým vítězstvím 28:14 nad Lovosicemi, které loni porazili ve finále. Výhrou zahájil čtvrtfinále i nejlepší tým základní části Dukla, jež v Praze zdolala 24:23 Jičín.

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeň smetla Lovosice a vede čtvrtfinálovou sérii

Trvalo jen pár minut, než se plzeňský brankostroj roztočil naplno, krátce před poločasem už domácí vedli 10:2. Lovosického kanonýra Motla Západočeši pečlivě bránili, hosté se za celý zápas prosadili ze hry jen osmkrát.

Dukla vedla prakticky celý zápas, pouze ve 40. minutě dokázali hosté z Jičína nakrátko vyrovnat a v závěru se pak Pražanům přiblížili na rozdíl jednoho gólu. "Kontrolovali jsme zápas, Jičín v závěru akorát snížil. Dnes to ale nebylo to, co jsme si představovali. Neměli jsme dobrou obranu, naštěstí chytal dobře brankář. Co mě tíží, je to, že jsme od dvou lidí dostali 16 gólů," komentoval vedoucí týmu Dukly Jiří Kotrč fakt, že se v dresu Ronalu prosadil devětkrát Čurda a sedmkrát Loskot.

Také v dalším čtvrtfinále začal lépe domácí tým, Hranice porazily Frýdek-Místek 26:20. Jedinou venkovní výhru úvodního čtvrtfinálového dne zaznamenala Karviná, jež zvítězila 29:28 v Zubří.

Čtvrtfinále play-off extraligy

Hranice - Frýdek-Místek 26:19 (16:13) Nejvíce branek: Hastík a Rachač po 5, Čadra 3, Magrla 3/1 - Meca, Mynář, Pomichálek a Strack po 3.

Plzeň - Lovosice 28:14 (12:5) Nejvíce branek: Poloz 5/1, Blecha 5/2, M. Tonar 4/1 - Klimt 6/3, Motl 5/3, Malý 2. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články