Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Házenkářky Mostu si poradily se Slavií a posunuly se na 2. místo

Praha - Házenkářky Baníku Most zdolaly ve šlágru 12. kola interligy Slavii 23:20 a vystřídaly Pražanky na druhém místě tabulky. Nový trenér Černých andělů Peter Dávid si tak připsal úspěšnou ligovou premiéru. Most má nyní stejně jako Slavia 18 bodů, ale jedno utkání k dobru. V čele zůstávají s plným bodovým ziskem Michalovce. 

Slavící házenkářky Mostu
zdroj: ČTK autor: Zavoral Libor

Zápas měl pikantní příchuť pro trenérku Slavie Petru Vítkovou, která v minulé sezoně slavila ještě jako hráčka s Mostem titul. Její svěřenkyně v zápase brzy prohrávaly, do konce první půle narostla ztráta Slavie na šest gólů (15:9).

Ve druhém poločase se slávistky zlepšily a tři minuty před koncem se dotáhly až na rozdíl jediné branky. České mistryně z posledních tří let si však závěr zkušeně pohlídaly a připravily Slavii druhou porážku v sezoně.

"Vstup do druhé půle byl pro mě velmi nepochopitelný, když jsme se nedokázali vůbec prosadit a dali soupeři šanci se dotáhnout. Jsem rád, že holky ten závěr zvládly, protože takové zápasy jsou pro nás důležité," řekl serveru onlajny.com trenér Mostu Dávid.

"Dneska jsme Mostu dokázaly, že jsme vyrovnaným soupeřem. Obdržely jsme jen 23 branek, což je, myslím, velmi slušné proti takto silnému soupeři. Škoda jen toho závěru druhé půle," dodala trenérka Vítková.

Písek podlehl doma o deset gólů Šaľe a Veselí nad Moravou remizovalo s ŠKP Bratislava. Slovenský celek získal první bod, ale v tabulce zůstal poslední. 

Interliga házenkářek - 12. kolo:

Písek - Šaľa 23:33 (13:17), Veselí nad Moravou - ŠKP Bratislava 25:25 (17:15), Most - Slavia Praha 23:20 (15:9). 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články