Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Barcelona je sportovní dobrodružství, říká spokojený Jícha

Praha - Nejlepší český házenkář současnosti Filip Jícha již řadu let koketoval s možností, že by vyměnil angažmá v německém Kielu za Barcelonu. Došlo k tomu až letos. Třiatřicetiletá spojka se tak může radovat, že se stala součástí katalánského multisportovního velkoklubu. "Je to úžasný klub, který chce ve všech sportech atakovat nejvyšší příčky, a je to všude cítit," řekl Jícha, který podepsal čtyřletou smlouvu.

Filip Jícha s dresem Barcelony
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

Jícha v Kielu působil od roku 2007, získal s ním sedm bundesligových titulů a přidal dva triumfy v Lize mistrů. Původně zde chtěl i ukončit kariéru, teď se ale těší na novou výzvu. "To, že jsem dostal v létě tak dobrou nabídku, mě nutilo o tom přemýšlet. I agent mi radil, abych ji s ohledem na svůj zdravotní stav vzal. V Barceloně budu mít jen pár zápasů na nejvyšší úrovni," uvedl Jícha.

Řadu měsíců má problémy s poraněným kotníkem a momentálně ještě není fit. "Hlavním úkolem je, abych týmu pomohl k obhajobě titulu v Lize mistrů," řekl nejlepší hráč světa za rok 2010. V novém působišti se může těšit i na příjemnější život z pohledu počasí. "Vyměním 300 dní deštivých za 300 slunečných, to je úplně jiná dimenze," pousmál se Jícha.

Rozhodnutí o novém angažmá ale nebylo jednoduché. "Je to sportovní dobrodružství i pro všechny členy rodiny," uvedl Jícha. Stejně jako při angažmá v Kielu se rozhodl, že nebude bydlet přímo ve městě. Rodina se přestěhuje do domu asi 20 minut autem od tréninkového centra, jižně od Barcelony.

Jeho odchod může být i dobrou zprávou pro reprezentaci. Díky menšímu zápasovému vytížení lze předpokládat, že bude i nadále hrát za národní tým. "Pro nároďák je to určitě lepší zpráva, než kdybych podepsal čtyřletou smlouvu v Kielu. Na druhou stranu už jsem informoval reprezentační trenéry, že teď by bylo předčasné se o tom bavit. Pořád jsem zraněný. Pokud budu fit, tak vždy na další soustředění přijedu," dodal Jícha.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkář Jícha míří do Barcelony
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články