Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Frýdek-Místek padl s Plzní, která je v semifinále

Frýdek-Místek Házenkáři Frýdku-Místku po těsné sobotní prohře s Plzní na sedmimetrové hody nedokázali odvrátit mečbol Západočechů a po prohře 15:23 vypadli v play-off házenkářské extraligy ve čtvrtfinále 1:3 na zápasy.

Házenkáři Frýdku-Místku (v modrém) v utkání proti Dukle
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

Plzeň jako jediný tým z elitní čtyřky po základní části nepřipustila překvapení a prošla do semifinále. Přesto byla série úřadujících mistrů s osmým týmem dlouhodobé části nejdelší, jako jediná se protáhla na čtyři duely.

"Ukazuje to, jak je naše extraliga vyrovnaná. Vyhrajete základní část a pak sehrajete napínavou sérii s osmým mužstvem. Důležité ale pro nás je, že máme čtvrtfinále za sebou," uvedl trenér Martin Šetlík, jenž loni dovedl Plzeň k titulu ještě ve starém systému bez play-off. "Já příznivcem play-off nejsem. To je systém pro profesionální sport, ale u nás není profesionální házená," řekl bývalý reprezentant.

V prvním poločase vyrovnaný duel ve Frýdku-Místku se lámal na začátku druhé části, kdy favorit domácím odskočil a náskok si už poté v poklidu pohlídal. "Těch posledních 30 minut bychom nejraději vymazali. Dělali jsme spoustu technických chyb, a i když jsme si vypracovali šance, tak jsme je neproměňovali. Hráčům ale musím poděkovat za přístup, sehráli jsme nejdramatičtější sérii," uvedl domácí kouč Aleš Chrastina.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání 4. čtvrtfinále házenkářů Frýdek-Místek - Plzeň

Výsledek čtvrtfinále play-off extraligy házenkářů – 4. utkání:

Frýdek-Místek - Plzeň 15:23 (9:10), konečný stav série 1:3.

Semifinálové dvojice: Plzeň - Karviná, Lovosice - KP Brno.

O udržení - 4. utkání: 17:00 Litovel - Zlín. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články