Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Spor o rozstřel rozřešen, házenkáři Karviné mají druhý bod

Praha – Kontroverzní sobotní utkání mezi Karvinou a Zubřím na úvod házenkářského play-off našlo své šalamounské rozřešení. Soutěžní komise házenkářského svazu nakonec potvrdila vítězství hráčů Karviné. Přitom jim však udělila pokutu za nerespektování původního rozhodnutí řídicího orgánu. Baník uspěl i v neděli v druhém duelu, a tak v sérii na tři vítězství vede již 2:0.

Co se stalo

Karviná vyhrála 28:27 po sedmimetrových hodech, při kterých byla porušena pravidla, protože za hosty házel v druhé sérii rozstřelu dvakrát Ivan Ivkovič. Soutěžní komise však v úterý rozhodla, že výsledek dosažený na hřišti platí a zamítla námitku Zubří.

Jaké jsou tresty

Soutěžní komise ještě v sobotu nařídila oběma týmům, aby si rozstřel v neděli dopoledne před druhým zápasem zopakovaly, což však Karvinští odmítli. Za to nyní obdrželi pokutu 5000 korun.

Hned několika pochybení se podle komise dopustil delegát sobotního zápasu Vangelis Sima, a proto byl vyřazen z listiny delegátů. I když s Ivkovičovým druhým hodem ve druhé sérii nebyli ztotožněni rozhodčí, Sima rozhodl, že Ivkovič může střílet v druhé sérii znovu. Sima chyboval i před zápasem, když při technické poradě nesdělil jasná pravidla rozstřelu oběma týmům a hlavnímu pořadateli.

Sudí Lukáš Frieser a Dalibor Pavlát nebudou do konce sezony nasazováni na zápasy extraligy ani ženské interligy za to, že Ivkoviče k druhému sedmimetrovému hodu v rozstřelu pustili, i když si byli vědomi, že podle pravidel již házet nemůže.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce trenérů Jiřího Kekrta a Jaroslava Hudečka
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články