Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Házenkářky porazily v Chebu i Rakousko a turnaj vyhrály

Cheb - České házenkářky si už po dvou zápasech zajistily prvenství na turnaji O štít města Chebu, který je pro ně přípravou na červnové play-off o postup na světový šampionát proti Nizozemsku. Svěřenkyně Jana Bašného po čtvrtečním triumfu nad Běloruskem zvládly roly favoritek i proti Rakousku a zvítězily přesvědčivě 31:25. Turnaj zakončí v sobotu duelem s Tureckem.

Iveta Luzumová v utkání s Rakouskem
zdroj: chf.cz autor: Alex Wipf

Domácí tým vyhrál turnaj v Chebu poprvé od roku 2009. "Jsem spokojený s výsledkem i s hrou. Děvčata zahrála lépe než proti Bělorusku, měli jsme méně hluchých míst ve hře a dařilo se nám v obraně," pochvaloval si Bašný.

Češky v úvodu prohrávaly 1:3, ale od té doby na palubovce dominovaly. Rychle otočily stav a navrátilkyně Luzumová, která kvůli zdravotním problémům startuje v Chebu za národní celek poprvé po devíti měsících, upravila po deseti minutách na 7:3.

Rakušanky několikrát v průběhu první půle snížily na rozdíl jedné trefy, ale závěr úvodního dějství znovu patřil domácímu týmu. Rozhodující nápor si český celek nechal na start druhého poločasu a postupně odskočil až do jedenáctigólového vedení. Rakušanky tak už nemohly pomýšlet na obrat a v závěru jen zkorigovaly.

První duel za národní tým odehrála Lenka Hradilová a hned se střelecky prosadila. "Prvního zápasu za reprezentaci jsem se skoro až bála, určitě jsem byla nervózní. Ale hned po pár sekundách pobytu na hřišti jsem dostala krásnou přihrávku do křídla a byl z toho gól. To mě potěšilo i uklidnilo a hrálo se mi dobře. Je to jiné než v klubu. Tam jsem za tahouna, ale i tady jsem si místo našla a jsem ráda, že to fungovalo," pochvalovala si zlínská házenkářka.

Česko - Rakousko 31:25 (17:13)

Sestava a branky Česka: Raníková, Müllnerová - Knedlíková 2, Keclíková, Salčáková 3, Růčková 2, Hrbková, Martinková 1, Luzumová 7, Štěrbová 4, Malá 4, Hradilová 2, Crhová 2, Adámková, Marčíková 4, Matoušková.

Nejvíce branek Rakouska: Grigaiteová a Engelová po 5, Berischaová 4. Rozhodčí: Kavulič, Skružný. Sedmimetrové hody: 4/3 - 4/2. Vyloučení: 3:4. Diváci: 1100.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články