Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Házenkářky Poruby prohrály ve čtvrtfinále s Biganos-Begles

Ostrava - Házenkářky Poruby prohrály v úvodním čtvrtfinále Vyzývacího poháru doma s francouzským celkem Biganos-Begles 24:31. V zaplněné hale vyšel ostravskému klubu jen úvod, pak už převzal režii zápasu desátý tým francouzské ligy. Odveta je na programu v neděli 15. března. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih ze čtvrtfinále Vyzývacího poháru Poruba - Bigenos-Begles

Trenér Jan Beňadik prohlásil, že si jeho svěřenkyně zasloužily lepší konečné skóre. "Porážka o sedm branek nás mrzí a je jasné, že nás čeká hodně složitá odveta. Ale pokusíme se zmobilizovat všechny síly a uhrát ve Francii co možná nejlepší výsledek. Loni se nám před odvetou ve švédském Hööru taky moc nevěřilo a my tam vyhráli," uvedl.

Poruba v úvodu vedla 6:3, pak ale Francouzky přidaly na důrazu a začaly trestat každou chybu domácího celku. V závěru poločasu už Biganos vedl 16:11 a ani po přestávce se obraz hry příliš nezměnil. Domácí hráčky bojovaly, dokázaly snížit na rozdíl dvou branek, vždy ale následovaly zahozené šance nebo zbytečné ztráty míče. Proto v závěru náskok hostů vystoupal až na sedm gólů.

"Mrzí mě, jak jsme nezvládli dvě přesilové hry ve druhém poločase. Hlavně pak v samotném závěru utkání, kdy nám hostující celek gólově odskočil. Udělali jsme 24 technických chyb, což je strašně moc. Soupeř byl zkušenější, vyzrálejší a má s těmito zápasy daleko více zkušeností," dodal Beňadik.

Brankářka Markéta Doláková byla z výsledku prvního čtvrtfinále nesmírně zklamaná. "Absolutně neodpovídá předvedené hře obou celků. Bohužel jsme udělaly strašně moc technických chyb, které soupeř dokázal potrestat," uznala.

Sokol Poruba - Union Mios Biganos-Begles 24:31 (13:16)

Nejvíce branek: Adámková 5, Rechtorisová, Marčíková a Šviráková po 4 - Levequeová 7, Durandová a Albertová po 5. Rozhodčí: M. Bennaniová, S. Bennaniová (obě Švéd.). Sedmimetrové hody: 1/0 - 4/4. Vyloučení: 3:3. Diváci: 657. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články