Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Házenkářky Poruby jsou po sedmičkách ve čtvrtfinále

Porto - Až po rozstřelu ze značky sedmimetrového hodu postoupily házenkářky Poruby do čtvrtfinále Vyzývacího poháru. Po sobotním vítězství 28:24 nad celkem Colégio de Gaia hrály v Portugalsku i odvetu, ale tu stejným poměrem prohrály. Penalty jim nicméně vynesly postup. 

Utkání Poruba - Most
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Celek z předměstí Porta vedl v poločase odvety už sedmibrankovým rozdílem, Poruba však po změně stran dokázala snížit a vynutit si sedmičkový rozstřel. V tom uspěly Marčíková, Adámková a Mýlková, zatímco domácí hráčky skórovaly jen jednou, tři střely jim brankářka Doláková chytila.

"Z postupu máme samozřejmě obrovskou radost. Ale náš výkon hlavně v prvním poločase nebyl dobrý. Vážím si toho, že jsme se ale dokázali zvednout a nakonec i postup vybojovat. V obou zápasech jsme měli velké problémy s bráněním pivotek soupeře. Ještě dnes dopoledne jsme se dívali na video a připravovali se na to, ale v zápase se nám prostě ubránit domácí hráčky nedařilo," konstatoval trenér Jan Beňadik.

Po rozstřelu pochválil za pevné nervy nejen poslední střelkyni Mýlkovou, ale také brankářku Dolákovou. "První tři sedmičky chytila, takže nás dostala do velké psychické výhody. Loni nám v Hööru postup o gól utekl, ale nyní se k nám štěstí přiklonilo. Celkově si ale myslím, že jsme byli o kousek lepší. Holkám přeju, aby si postup pořádně užily, protože to pro většinu z nich je velký moment v kariérách," dodal Beňadik.

Nejlepší střelkyní ostravského týmu byla s osmi brankami Šviráková. Do osmifinále se Poruba dostala po dvou vítězstvích nad jiným portugalským klubem Juve Lis, s nímž pro změnu hrála dvakrát doma.

Colégio de Gaia - Poruba 28:24 (18:11), sedmimetrové hody 1:3

Nejvíce branek: Carvalhová 7, Pinhová 5 - Šviráková 8, Marčíková 6, Rechtorisová 5. Rozhodčí: Sekulič, Jovandič (oba Srb.). Sedmimetrové hody: 2/2 - 3/3. Vyloučení: 4:3. Diváci: 250. První zápas 24:28, postoupila Poruba. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články