Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Házenkářky Poruby hladce prošly do osmifinále Vyzývacího poháru

Ostrava - Házenkářky Poruby postoupily do osmifinále Vyzývacího poháru. Oba zápasy 3. kola s portugalským celkem Juve Lis odehrály v domácím prostředí v Ostravě a po sobotní výhře 35:19 zvítězily v odvetě ještě vyšším rozdílem 37:18.

Házenkářky Poruby
zdroj: ČT Brno

Přitom úvod sobotního zápasu tak snadnému postupu rozhodně nenasvědčoval. Svěřenkyně trenéra Jana Beňadika vstoupily do pohárového souboje nervózně a v osmé minutě prohrávaly 1:5. Už před poločasem však skóre otočily a v odvetě nepustily soupeřky ani jednou do vedení. Po sedmi brankách vstřelily Alica Kostelná, Eva Minarčíková a Leona Šviráková.

Kouč Beňadik byl rád, že se Porubě na třetí pokus podařilo v evropském poháru postoupit. "V obou zápasech jsme střídali lepší momenty s horšími. Myslím, že pro nás byly přínosné hlavně v tom, že jsme museli hrát trpělivě. To bychom si rádi přenesli i do interligových zápasů," řekl Beňadik.

"V obou zápasech byly v naší hře vidět i nedostatky, hlavně v obraně. Některé góly jsme dostat nemusely. Ale bylo těžké udržet po oba zápasy stoprocentní koncentraci, protože jsme až na těch úvodních deset minut prvního zápasu pořád výrazně vedly," uvedla Šárka Marčíková.

Šestnáct osmifinalistů Vyzývacího poháru bude jasných 24. listopadu, o dalším protivníkovi ostravského týmu pak o den později rozhodne los. Hrát se bude v únoru.

Juve Lis - Poruba 18:37 (10:17)

Nejvíce branek: Silvaová, Bastosová a Cordeirová po 4 - Minarčíková, Kostelná a Šviráková po 7. První zápas 19:35, postupuje Poruba.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články