Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kubeš: Zápas s Francií ukázal naše hranice. Víme, na čem pracovat

Chambéry - Jeden z dvojice nových trenérů házenkářské reprezentace Daniel Kubeš bere vysokou porážku 25:41 v úvodním utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy na půdě obhájců titulu Francouzů za obrovskou zkušenost do budoucna. Omlazený a zraněními zdecimovaný tým bez kapitána Filipa Jíchy podle něj proti úřadujícím olympijským vítězům předvedl dobré i špatné momenty a měl možnost vidět, kde jsou jeho hranice.

Český házenkář Ondřej Zdráhala při zápase s Francií
zdroj: Chf.cz autor: Alex Wipf

"Byly tam věci dobré i věci špatné. V tom směru, jakým se chceme ubírat, tam bylo hodně pozitivních věcí a to si z tohohle zápasu musíme vzít," řekl Kubeš po premiéře, kterou spolu s Janem Filipem prožili na reprezentační lavičce.

"Hráli jsme proti nejtěžšímu možnému soupeři a přesně nám ukázal, kde jsou naše hranice. Pro kluky i pro nás trenéry je to obrovská zkušenost. Při první akci jsme úplně přesně viděli, kde musíme přidat a pracovat. Z toho hlediska to byl hrozně důležitý zápas," uvedl Kubeš.

Výsledek podle něj odpovídá rozložení sil. "Naprosto. Pokud nám došly síly, přestali jsme dodržovat to, na čem jsme se před zápasem dohodli. Jakmile se kluci trochu unaví nebo vznikne stresová situace, nejsme schopni na to zareagovat, jak jsme se domluvili. Malinko zmatkujeme," podotkl Kubeš.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Francie - ČR a ohlasy

Upozornil, že omlazení a přestavba kádru nějaký čas trvá. "Tohle je proces. Tým, který byl na palubovce, je hrozně mladý a proti tomu soupeři hrozně nezkušený. Oni brutálně trestají chyby, to si kluci musí uvědomit. To je zkušenost hned do dalšího tréninku. A pro nás trenéry do další práce, která začne za půl hodiny," řekl Kubeš.

"Tohle nevznikne za týden. Představovat si, že kluci z české ligy budou schopni po týdnu hrát proti Francii, je scestné. Ale za dva tři roky už možná jo," doplnil. Radost mu výkonem udělal plzeňský Petr Linhart, který se blýskl osmi brankami. "Před zápasem jsem si nedovedl představit, že dá tolik gólů. Super výkon. Do budoucna je to třeba hráč, na kterého můžeme spoléhat a který nepodléhá psychickému tlaku," mínil Kubeš.

Hned v neděli čeká český tým domácí duel s Makedonií, který může být klíčovým v boji o postup. "Vytvářet na kluky tlak, že je to klíčový zápas, mi přijde úplně nesmyslné. My to dělat nebudeme. Musíme se soustředit na to, abychom se zase o kousek zlepšili. Budeme se je snažit namotivovat," dodala bývalá reprezentační opora.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články