Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zubří zdolalo Frýdek-Místek a v tabulce se vyšvihlo na první pozici

Praha - Házenkářům Zubří se povedlo vyhrát i šestý ze sedmi dosavadních extraligových zápasů. Díky vítězství v severomoravském derby nad Frýdkem-Místkem 31:27 se Zubří posunulo na první pozici před Plzeň, která má sice lepší skóre, ale vzájemný duel Západočeši nezvládli. V utkání s Frýdkem-Místkem Zubří pomohla i forma Jana Zahradníčka, který v zápase nasázel šest branek.

Házenkář Zubří Jan Zahradníček
zdroj: isifa/MAFRA/Luděk Ovesný

Favorizovaní hosté si vypracovali náskok už v první desetiminutovce, po níž vedli 9:6. V poločase vyhrávali o šest gólů. Po pauze pokračoval střelecký souboj Petrovského a Řezníčka, z něhož sice vyšel lépe domácí kanonýr, který dal 12 gólů, na vítězství jeho celku to ale nestačilo. Frýdek-Místek stáhl ztrátu nejvýš na čtyři góly a Řezníček v poslední minutě pečetil svou devátou trefou skóre na 31:27.

"Prohráli jsme kvůli tomu, že jsme neproměňovali brankové příležitosti v prvním poločase, udělali jsme hodně technických chyb," řekl trenér poražených Aleš Chrastina. "Maximální spokojenost v prvé půli, nejsem zklamaný ani s výkonem ve druhé půli. Jsem zklamaný z toho, co předvedli ve druhé půli rozhodčí," okomentoval zápas trenér Zubří Jiří Kekrt.

Dva body na vedoucí duo ztrácejí KP Brno a pražská Dukla, která vyhrála ve Zlíně 31:20. Třináct gólů ve vítězném celku nastřílel Milan Kotrč. "Kluci výborně bránili a obrana se zlepšovala každou minutou. Ve druhém poločase už to fungovalo skvěle, musím vyzvednout ještě skvělý výkon našich obou brankářů," řekl trenér Pražanů Jan Josef.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih házené Frýdek-Místek - Zubří

Extraliga házenkářů - 7. kolo:

Frýdek-Místek - Zubří 27:31 (12:18)

Nejvíce branek: Petrovský 12/4, Strack 6, Klaban 4 - Řezníček 9/5, Zahradníček 6, Reček 5, Bechný 4. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmimetrové hody: 4/4 - 6/5. Vyloučení: 4:5. Diváci: 518.

Přerov - Karviná 26:33 (12:13)

Nejvíce branek: Švébiš 8, Pernička 7, Zemánek 4 - Frančík 8, Chudoba 6/1, Užek 5. Rozhodčí: Bubeníček, Kosmák. Sedmimetrové hody: 1/0 - 2/1. Vyloučení: 4:4. Diváci: 73.

Zlín - Dukla Praha 20:31 (10:14)

Nejvíce branek: Kafka a Plšek po 4, Dujčák 3/2 - Kotrč 13/4, Šůstek 4, Fulnek a Sviták po 3. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka. Sedmimetrové hody: 7/4 - 4/4. Vyloučení: 5:4. Diváci: 850.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články