Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Házenkářky navázaly na remízu s Polskem výhrou nad Slovenkami

Cheb - České házenkářky porazily ve druhém utkání 41. ročníku turnaje O štít města Chebu Slovensko 28:26. Před posledním hracím dnem mají na kontě tři body a v tabulce jsou druhé za Polskem, se kterým ve čtvrtek remizovaly 25:25. V sobotu uzavřou klání na západě Čech utkáním s Běloruskami.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkářky navázaly na remízu s Polskem výhrou nad Slovenkami

Český výběr složený z hráček domácích klubů a jediné legionářky Martiny Crhové ze švédského Kristianstadu vstoupil do federálního derby odvážně a útočně. V první desetiminutovce si vypracoval pětibrankový náskok a vedl 6:1. Jenže během necelých dalších pěti minut o něj přišel a Slovenky vyrovnaly. Dokonce mohly jít do vedení, ale brankářka Lucie Satrapová předvedla několik výborných zákroků.

Do konce první půle Češky zlepšily útočnou hru a opět odskočily ve skóre na poločasových 13:10. Po změně stran domácí tým trenéra Jana Bělky pokračoval v nátlakové hře a budování náskoku, který se během pár minut dostal až k šesti gólům. Zápas český výběr takto kontroloval až do 57. minuty, až v závěru umožnil soupeři vedenému trenérem Mostu Dušanem Polozem snížit na dvoubrankový rozdíl.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:

Česko - Slovensko 28:26 (13:10), Polsko - Bělorusko 33:22 (16:13).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články