Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Plzeňští házenkáři v úvodu sezony otočili zápas v Karviné

Karviná - Plzeňští obhájci titulu vstoupili do nového ročníku házenkářské extraligy vítězstvím 34:32 v Karviné. Poločas přitom prohráli rozdílem šesti branek a do vedení se dostali až sedm minut před koncem. Jedenácti brankami se blýskli domácí Lubomír Veřmiřovský a plzeňský Milan Škvařil.

Radost házenkářů Karviné
zdroj: ČT sport

"Dvaatřicet gólů jsme v loňské sezoně vůbec nedostávali. Nefungovala nám obrana, co letělo v první půli na branku, to byl gól. Jsem rád, že jsme utkání otočili a že jsme vyhráli, určitě to bude mít pozitivní dopad na psychiku hráčů," poznamenal plzeňský trenér Martin Šetlík.

Karvinští, desetinásobní mistři ČR, hráli v minulé sezoně jen ve skupině o udržení a v konečném pořadí extraligy obsadili sedmé místo. Tentokrát ale favorita dlouho trápili, po nepovedeném prvním poločase se však Plzeň zvedla a dokázala manko smazat.

Asistent trenéra Karviné Jaroslav Hudeček z toho byl velice zklamaný. "V prvním poločase jsme hráli výborně, Plzeň jsme zaskočili. Soupeři pak nasadili osobku na našeho nejlepšího střelce Veřmiřovského a pak jsme už nedokázali hrát tak obratně a kompaktně jako v první půli. Největší slabinou byly naše přesilové hry, ty jsme zpackali," uznal.

Plzeň si zápas 1. kola předehrála kvůli víkendové účasti v kvalifikaci Poháru EHF. Zbylé duely úvodního kola se hrají v sobotu a v neděli.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karviná - Plzeň
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články