Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

První finále rozhodly sedmičky. Raduje se Slavia

Praha - Házenkářky Slavie porazily v prvním finále českého play-off interligy obhájce titulu Most až po velkém dramatu a střelbě sedmimetrových hodů. V základní hrací době skončilo utkání nerozhodně 26:26, při exekuci sedmiček měly pevnější nervy Pražanky, které vyhrály 4:2. Druhý duel je na programu v Edenu v úterý, série se hraje na tři vítězné zápasy.

Úvodní finále nabídlo velmi atraktivní házenou. Lépe začaly obhájkyně titulu z Mostu, které v desáté minutě po trefě Martinkové vedly o tři branky. Slávistky dlouho jen dotahovaly. Do přestávky srovnaly, hned po návratu z kabin jim ale severočeský soupeř znovu utekl na rozdíl tří gólů.

V druhé desetiminutovce druhého poločasu ale Slavia zavelela k velkému náporu, vyrovnala a ve 48. minutě díky šťastné trefě Kutlvašrové vedla 22:19. Hostující kouč Poloz si vzal oddychový čas, ale zdálo se, že slávistky, toužící po prvním titulu po čtyřech letech, už výhru nepustí.

Jenže mostecký celek zabojoval a Beňušková v poslední minutě poslala zápas do rozhodující střelby sedmiček. Jako první zaváhala hostující Jeřábková, a když poté neuspěla ani Weisenbilderová, mohli domácí fanoušci začít slavit.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Most

Slavia Praha - Baník Most 26:26 (11:11). Sedmimetrové hody 4:2.

Stav série: 1:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články