Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Házenkáři budou hrát s Makedonií o šanci na postup

Herning (Dánsko) - Čeští házenkáři nastoupí na mistrovství Evropy v Dánsku ke druhému zápasu v základní skupině A proti Makedonii a stejně jako na minulém Euru může být duel s tímto soupeřem klíčový pro další setrvání v turnaji. Před dvěma lety v Srbsku český tým po prohře 21:27 s Makedonci na šampionátu skončil, tentokrát potřebují Češi po nedělní prohře o deset gólů s Rakouskem nutně uspět. Přímý přenos utkání startuje v 18:00 na ČT sport a našem webu.

Filip Jícha v utkání s Rakouskem
zdroj: AP autor: Jens Dresling

Český tým se vysokou porážkou (20:30) dostal do nepříjemné situace a ani případná výhra nad Makedonií mu za určitých okolností nemusí stačit k postupu. Pokud by totiž Dánové podle předpokladů zvítězili ve všech třech utkáních a Rakušané by na závěr skupiny prohráli s Makedonií, rozhodovala by o druhém a třetím postupovém místě patrně minitabulka tří týmů s dvěma body. A Češi momentálně mají o deset gólů záporné skóre.

Musejí tak zvítězit pokud možno výrazným rozdílem nebo doufat, že Rakušané neprohrají ve čtvrtek s Makedonií, případně musejí v posledním duelu skupiny obrat o body Dánsko. Když Češi podlehnou Makedonii a Dánsko získá aspoň bod s Rakouskem, budou už po druhém utkání vyřazeni.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články