Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Duklu trápí bezkrevná hra i venkovní zápasy, pomoci má nový trenér

Praha - Dukla Praha, třetí tým loňského ročníku házenkářské extraligy, nevstoupila do letošní sezony nejlépe. Po devíti zápasech měla na kontě pouhá čtyři vítězství, navíc ani jednou nevyhrála na venkovní palubovce. Situaci se vedení rozhodlo řešit odvoláním Milana Kotrče, na místo asistenta trenéra místo něj přišel jeho bratr Jiří Kotrč, který nyní trénuje Duklu společně s Pavlem Pauzou. 

"My už jsme spolu dlouhá léta trénovali, vzájemně si rozumíme. Většinou se věnuji více obraně. Pavel se specializuje na útok," potvrzuje Jiří Kotrč rovnocenné rozdělení jednotlivých trenérských funkcí. "Jirka přinesl náboj, děláme pokrok," pochvaluje si spolupráci i Pauza.

Jak hráči, tak trenéři se shodují, že největší problém je v psychice hráčů. Důležitou složkou tréninku je tedy herní motivace. "Pořád se nás snaží nabudit a chce, abychom byli koncentrovaní," říká spojka Dukly Petr Rams. "Myslím, že devadesát procent výkonu je v hlavě, deset v tréninku," dodává.

Dukla sérii venkovních proher prolomila až v jedenáctém kole v Přerově, který je aktuálně posledním extraligovým týmem. Přesto výkon nebyl příliš přesvědčivý. "Hrajeme příliš staticky, některé situace řešíme zdlouhavě, místo toho, abychom byli agresivní, jsme bezkrevní," říká Pauza.

Nejbližší možnost ke zlepšení dojmu z venkovních zápasů má pražská Dukla už v neděli 24. listopadu, kdy hraje na palubovce devátého Zubří. Zápas můžete od 10:30 sledovat na programu ČT sport a našem webu.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři Dukly mají problémy s venkovními zápasy
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články