Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Házenkářky Mostu vyzvou v Poháru EHF favorizovaný Esbjerg

Vídeň - Házenkářky Mostu se utkají v osmifinále Poháru EHF s dánským Esbjergem. Pražskou Slavii ve stejné fázi Vyzývacího poháru čeká chorvatský tým RK Zelina a Poruba narazí na švédský klub H 65 Höör. Rozhodl o tom los ve Vídni.

České mistryně z Mostu přešly ve 3. kole přes rumunský celek Zalau až po velkém dramatu v podobě střelby sedmimetrových hodů. Úřadující vítězky Vyzývacího poháru nyní vyzvou aktuálně druhý tým dánské ligy, který vyřadil srbský celek Radnički Kragujevac po venkovní výhře 28:24 a domácí remíze 26:26.

Porubu, která byla nasazena přímo do osmifinále, čeká semifinalista minulého ročníku Vyzývacího poháru Höör. Slavia se mezi 16 nejlepších týmů v soutěži probojovala díky dvěma výhrám nad švýcarským Winterthurem.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Most čeká v osmifinále poháru EHF dánský Esbjerg

Esbjerg šlape

"Toto je výzva skutečně nevídaná a moc se na ty souboje těším," uvedl mostecký kouč Dušan Poloz. "Pokud byly Levanger a Zalau kvalitní týmy spíše z evropského středu, tak toto už je soupeř nadprůměrných kvalit i v celoevropském měřítku. Navíc oproti našim předchozím soupeřům v Poháru EHF Esbjerg doslova šlape, daří se mu v lize, má kvalitní osu reprezentantek čtyř zemí, produkuje atraktivní házenou," řekl trenér na adresu čtvrtfinalisty Poháru EHF z ročníku 2010/11.

Poruba, která byla nasazena přímo do osmifinále, mohla být nalosována proti Slavii. Nakonec ji čeká semifinalista minulého ročníku Vyzývacího poháru Höör. "Střetnutí se Slavií by nás mrzelo. Byla by škoda narazit v evropském poháru na interligového soupeře a ten zahraniční je zajímavější i pro diváky. Sportovně je švédský klub atraktivní, ale na nějakou detailnější analýzu si teprve budeme muset najít čas," řekl slovenský kouč ostravského týmu Ján Beňadik.

Slavia, která se mezi 16 nejlepších týmů v soutěži probojovala díky dvěma výhrám nad švýcarským Winterthurem v Edenu, má v osmifinále nejbližšího soupeře z české trojice. "Sportovně je Zelina přijatelný soupeř a ekonomicky vůbec ten nejlepší, na kterého jsme mohli narazit. Přesto se budeme snažit v rámci snížení nákladů dohodnout na dvojzápase, ať už v Praze, nebo v Chorvatsku. Poháry jsou nákladnou záležitostí," řekl předseda pražského klubu Richard Toman.

První osmifinálové zápasy jsou na programu 1. a 2. února, odvety se budou hrát o týden později.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články