Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky Mostu vyhrály poprvé interligu

Šaľa - Házenkářky Mostu získaly poprvé titul v česko-slovenské interlize. V předehrávce posledního 26. kola vyhrály v Šaľe 29:20 a jejich čtyřbodový náskok už druhé Michalovce nemohou smazat. Michalovce čeká zápas s Jindřichovým Hradcem v sobotu.

Házenkářky Mostu
zdroj: http://www.dhk-banikmost.cz

Mostečtí Černí andělé měli zisk titulu ve svých rukou. Stačilo jim v hale devítinásobného slovenského mistra získat alespoň bod, ale po nervózním začátku se hráčky Mostu rozjely a s hloučkem svých fanoušků oslavily vítězství o devět gólů.

"Ze začátku trochu křeč, ale pak tam bylo velké nasazení. Obrovská touha. Dneska jsme byli jako parní válec, každého bychom přejeli," řekl mostecký trenér Dušan Poloz pro MF Dnes. Jeho tým ze 24 ligových zápasů prohrál jen dva.

Před sezonou přitom měl za cíl skončit do pátého místa. "Vzniklo z toho něco neskutečného. Tahle sezona se nikdy nezopakuje. Byla to shoda okolností, ale nechci říct náhod. Štěstí přálo připraveným," dodal Poloz.

Navíc se jim daří i na evropské scéně. V Turecku v sobotu rozehrají semifinále Vyzývacího poháru, jejich soupeřem bude Üsküdar Istanbul.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články