Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Čeští házenkáři těsně podlehli Polsku

Brno – Čeští reprezentanti dokázali na Novoročním turnaji navázat na skvělý výkon proti Maďarsku a ani v utkání s Polskem nezklamali. Po sobotní remíze se čtvrtým týmem z poslední olympiády, sice tentokrát na body do tabulky nedosáhli, ale i těsná porážka 24:25 s favorizovanými Poláky je pro notně oslabený český tým povzbuzením do dalších zápasů. Polsko se dvěma výhrami a jedné remíze na kontě v turnaji zvítězilo, Češi po dvou porážkách a jedné výhře skončili poslední.

Češi i v oslabené sestavě bez zraněných opor v čele s Filipem Jíchou podobně jako v sobotu proti dalšímu účastníkovi světového šampionátu Maďarsku drželi s favoritem krok. Znovu dobře bránili, nedávali Polákům prostor k zakončení a většinu první půle vedli. Z rychlých brejků se dařilo především Motlovi, který dal celkem devět gólů a byl nejlepším střelcem utkání.

Po přestávce se obraz hry změnil. Hosté sérií pěti branek otočili skóre na 15:13 a zdálo se, že kráčejí za vítězstvím. Čechům zpočátku nepomohl ani oddechový čas, Poláci si v polovině druhé půle zahráli dvojnásobnou přesilovku a krátce po jejím skončení zvýšil Wisniewski vleže do prázdné branky už na rozdíl čtyř gólů.

Domácí ale nerezignovali. Petržala se rozchytal k velkému výkonu a jeho spoluhráči v poli dokázali v 56. minutě po Bečvářově střele srovnat. Poláci stejně jako v sobotu Maďaři museli nasadit své největší hvězdy, aby strhli vývoj na svou stranu. Rozhodnutí přišlo minutu před koncem, kdy se trefil Jurecki, Češi už pak jen dvěma góly zkorigovali skóre.

Kouč Haber byl s vystoupením na turnaji až na úvodní porážku se Slovenskem o osm branek spokojený. "Měli jsme to dneska rozehrané velmi dobře. Utekl nám bohužel začátek druhé půle, tam se to zlomilo. Pak už jsme jen doháněli soupeře. Ale musím hráčům poděkovat, kromě zápasu se Slovenskem podali bojovné výkony a turnaj splnil svůj účel. Máme z čeho vybírat, borci ukázali, že do týmu patří," uvedl Haber. 

ČR - Polsko 24:25 (12:10)

Sestava a nejvíce branek ČR: Petržala, Mrkva - Bečvář, Jurka, Vraný, Motl 9/3, Šulc 3, Číp, Prachař, Kotrč, Sklenák 2, Horák, Stržínek, Zdráhala 2, Buchta 2, Dostalík.

Nejvíce branek Polska: Jaszka 5, Jurecki a Wisniewski po 4. Rozhodčí: Csaba, Pal (oba Maď.). Sedmimetrové hody: 3/3 - 1/1. Vyloučení: 3:2. 

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští házenkáři těsně podlehli Polsku
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články