Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Prohra, kterou si Češky užily. Podle brankářky Raníkové životní zápas

Bělehrad/Praha – Úspěch byl nadosah, porážka ale tentokrát nechutnala hořce. Přestože české házenkářky ve včerejším utkání mistrovství Evropy vládkyním posledních šampionátů Norkám po boji podlehly 19:21, brankářka Barbora Raníková si duel vychutnala. Mimořádný výkon podle ní zvedne národnímu týmu sebevědomí před dalšími zápasy. Věří, že český celek zvládne podobně dobře i sobotní závěrečný duel ve skupině s domácím Srbskem a půjde do další fáze turnaje s dvěma body. Přímý přenos posledního zápasu ve skupině vysílá ČT sport a náš web v sobotu ve 20:10.

Radost českých házenkářek
zdroj: Getty Images

"I když jsme s Norkami prohrály, všechny jsme si to krásně užily. Bylo to fantastické, životní zápas, měly jsme radost z každého gólu. Chvílemi se mi draly do očí slzy štěstí," řekla Raníková, která stejně jako zbytek týmu až na Petru Vítkovou zažívá v Srbsku velkou premiéru na vrcholné akci.

Zatím patří k hlavním oporám českého celku. Výborným výkonem pomohla k úvodní výhře nad Ukrajinou a proti Norkám mezi tyčemi doslova zářila. "Fakt jsem si to užívala," podotkla brankářka. V první půli si držela úspěšnost zákroků nad padesáti procenty a i díky tomu Češky odcházely v přestávce do kabin s šokujícím vedením 12:10.

Přijde smršť? Nepřišla

"Pořád jsme čekaly, kdy přijde smršť, a ona nepřicházela. Norky furt nezapínaly a nezapínaly, zápas plynul a nic se nedělo," popisovala Raníková pocity v zápase s pětinásobnými evropskými šampionkami a nedávnými olympijskými vítězkami.

Je nám líto, video expirovalo.
ME házenkářek: Česko - Norsko

Seveřanky, na jejichž výhru v utkání vypsaly sázkové kanceláře nicotný kurz 1,03:1, otočily skóre až v samém závěru. "My jsme si to prohrály vlastními chybami. Nedaly jsme sedmičku a nevyužily přesilovku. Norky jsou tak zkušené hráčky, že si to pohlídají," řekla Raníková.

Rozhodující sedmimetrové hody neproměnila do té doby stoprocentní Pavla Poznarová. "Měla jsem to v rukou, zahodila jsem to. Strašně mě to mrzí. Ale výsledek je úžasný. Myslím si, že je to pro českou házenou jen dobře, že se dá hrát s takovými týmy," uvedla.

Hrát se dá s kýmkoli

I když Češky nakonec na senzaci nedosáhly, Raníková je přesvědčená, že vyrovnaný průběh zápasu s Norkami nalije do týmu velkou porci sebevědomí. "Nesmíme věšet hlavy, takovýhle zápas s olympijskými vítězkami nám určitě dodá sebevědomí do dalších zápasů. Dokázaly jsme si, že můžeme hrát s kýmkoliv a nemusíme se bát žádného z dalších soupeřů," uvedla Raníková.

Přála by si, aby Češky zopakovaly výborný výkon v sobotu, kdy vyzvou Srbsko. Díky čtvrteční výhře domácího výběru nad Ukrajinu už získaly svěřenkyně Jana Bašného jistotu minimálně třetího místa ve skupině A a postupu do další fáze šampionátu. Na turnaji si tak v příštím týdnu zahrají v jedné ze dvou šestičlenných skupin další tři utkání.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články