Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkáři zkusí přibrzdit nabuzenou Černou Horu

Bar (Černá Hora) - České házenkáře čeká druhý zápas v kvalifikaci o postup na evropský šampionát v roce 2014. Po středečním vítězství nad papírovým outsiderem Izraelem se pokusí bodovat na horké půdě Černé Hory, která je nabuzená čtvrteční senzační výhrou v Německu. Trenér Vladimír Haber připustil, že ho nečekaný triumf Černohorců v Německu hodně překvapil a že mu trochu zamotal hlavu.

"Na ten zápas jsme se dívali všichni společně a výkon, který Černohorci předvedli, byl velmi dobrý. Měli do detailu připravenou taktiku, Němce zaskočili a od začátku tahali za delší konec," řekl Haber. "Máme z toho trošku zamotanou hlavu. Něco jsme si připravovali a moc času měnit to není. Budeme se zkoušet připravit na jejich vysunutou obranu a na jejich rychlý útok. Nebude to jednoduché utkání, protože určitě budou v euforii," upozornil Haber.

Překvapivý čtvrteční výsledek pozměnil předpokládaný vývoj ve skupině, na český plán bodovat v Černé Hoře ale vliv nemá. "Musíme uhrát to, co máme, a kalkulace nebudou třeba. Pokud se nám podaří získat v Černé Hoře body, bude to hodně zajímavé. Pokud ne, musíme vyhrávat doma," uvedl.

Na mistrovství do Dánska postoupí dva týmy a jeden nejlepší celek ze třetích míst. "Může se to všelijak zamotat. Všichni si mysleli, že Němci budou jistým postupujícím a my a Černá Hora budeme bojovat o druhé místo. Jak je vidět, skutečnost je jiná," řekl třiašedesátiletý trenér.

Klíče k úspěchu – důrazná obrana, lepší přechod do protiútoku

Věří, že jeho svěřenci předvedou lepší výkon než proti Izraeli. "V každém případě musíme hrát důrazněji v obraně. Snad bude výhodou, že Černohorci nebudou tak dlouho držet balon. Musíme také zlepšit přechod do rychlého útoku, pohyb bez míče a být důraznější v koncovce," dodal Haber. K dispozici už bude Pavel Horák, který ve středu nehrál kvůli problémům s kotníkem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články