Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Švýcarsko

Házenkáře nebude trénovat Lipták, vystřídá jej Haber s Hudečkem

Praha - Českou reprezentaci házenkářů povedou zkušení trenéři Vladimír Haber a Jaroslav Hudeček. Nahradí Slováka Martina Liptáka a jeho asistenta Jiřího Miku, jimž nebyla po červnové neúspěšné baráži s Ruskem o postup na mistrovství světa prodloužena smlouva.

Čeští házenkáři
zdroj: ČT24

Třiašedesátiletý Haber se vrací k reprezentaci po deseti letech. Bývalý vynikající hráč, jenž získal v roce 1972 stříbrnou olympijskou medaili v Mnichově, má na kontě jako trenér nejlepší výsledky samostatné české reprezentace. V roce 1996 obsadil s národním týmem šesté místo na mistrovství Evropy. Úspěchy slavil i na lavičce Plzně, s kterou získal dva mistrovské tituly v letech 1998 a 1999.

O dva roky mladší Hudeček je rovněž bývalým reprezentantem. Trenérsky působil hlavně u mládežnických výběrů, momentálně vede spolu s Pavlem Farářem juniorskou reprezentaci. Podle deníku Sport měl k reprezentaci namířeno Petr Hrachovec, který koučuje švýcarského mistra Schaffhausen. Vedení házenkářského svazu však dnes večer rozhodlo jinak. Habrovým cílem bude postoupit na mistrovství Evropy v Dánsku v roce 2014.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články