Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Házenkáři Karviné nedovolili Zubří oslavit titul

Karviná - Karvinští házenkáři porazili v předposledním ligovém kole vedoucí Zubří 31:29 a mistrovské oslavy Valachů minimálně odložili na příští týden. Zubřané však stále mají vše ve vlastních rukou a v případě nedělní výhry Dukly v Jičíně jim k titulu po patnácti letech stačí zdolat v posledním kole na domácím hřišti Jičín.

Týden po Dukle udělala Karviná čáru přes rozpočet i druhému favoritovi na titul. I když Zubří se díky dvěma stovkám vlastních příznivců mohlo v Karviné cítit skoro jako doma, na palubovce do pauzy jasně vládl Baník. Před brankou vystavěl dokonalý val, který lídrovi dovolil první zásah v sedmé minutě. Karviná však nevládla jen v defenzivě, ale soupeře dokázala účinně rozebírat především z křídel. Když domácí v 11. minutě vedli 8:2, Valaši brali oddechový čas. Ani to hosty nenastartovalo. Lopotně dobývali karvinskou obranu, za kterou zářil gólman Lefan.

Chvilku se Zubří nadechovalo k obratu po 20 minutách snížilo z 6:12 na 9:12, ale s obrovskou chutí hrající Karviná nápor v závěru půle odrazila čtyřmi góly. Karta se obrátila až po kuriózní karvinské přesilovce pět na dva, při které Baník zvýšil na 18:12. Pak ale zuberské spojky rozvrátily domácí defenzivu a z jednostranné záležitosti se vyklubalo drama, v němž však Valaši nestáhli manko na méně než dva góly.

"Měli jsme v hlavách, že by to už dneska mohlo vyjít, ale nebyli jsme důrazní. Ale věřím, že to dotáhneme doma. Raději ať v neděli Dukla v Jičíně vyhraje a my pak porazíme doma Jičín a užijeme si to přímo na hřišti," řekl Ondřej Mika.

Jeho otec a zuberský kouč Rostislav Mika přiznal, že soupeř vyhrál zaslouženě. "Karviná v prvním poločase hrála výborně, přehrávala nás ve všech směrech. My jsme se dostali do psychického útlumu pod dojmem důležitosti zápasu. V závěru jsme se zlepšili, ale už bylo času málo," řekl kouč Mika.

Karviná podruhé za sebou zkřížila plány kandidátovi na titul.

"Smekám před svým družstvem, že hraje s takovou chutí a nasazením, i když je několik kol jasné, že skončíme třetí. Obrovský kompliment před celým týmem. Kluci hráli velmi disciplinovaně, zbytečně jsem neotvírali obranu," pochvaloval si trenér Rastislav Trtík.

 

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Rostislava Hellemanna
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články