Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Chrudim zahájila útok na Final Four vítězně, proti Lidě zářil Slováček

Jednoznačnou výhrou 4:0 nad běloruskou Lidou otevřeli futsalisté Chrudimi elitní fázi Ligy mistrů. Na domácí palubovce vstřelili všechny góly až ve druhém poločase, dvakrát se trefil Matěj Slováček. Další utkání skupiny D čeká úřadující české šampiony ve čtvrtek proti italské Pescaře, která podlehla kazašskému Kajratu Almaty 1:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Futsalisté Chrudimi vstoupili vítězně do elitní fáze Ligy mistrů

Chrudimští byli od začátku aktivnější, ale Lidu držel brankář Golovňov, jemuž na konci první půle pomohlo i břevno po Maxově ráně. Domácí se proto poprvé dočkali až ve 23. minutě, kdy Évertonovu zblokovanou střelu pohotově dorazil Bagatini.

O chvíli později se po individuální akci prosadil Slováček, který ve 36. minutě při power-play běloruského mužstva zvýšil na 3:0. Těsně před koncem zápasu uzavřel skóre Felipe. Hosté nicméně ve druhém dějství čtyřikrát orazítkovali brankovou konstrukci.

"Zvládli jsme velmi důležitý první zápas a získali jsme potřebný klid. Po tak úspěšném vstupu do turnaje se nám v dalším utkání bude hrát dobře, i když nás znovu čeká velmi kvalitní soupeř," řekl trenér ERA-PACKU Felipe Conde.    

Do závěrečného turnaje Final Four postoupí pouze vítěz skupiny. Chrudim se mezi elitní kvarteto ještě nikdy v historii neprobojovala.

Elitní skupina D Ligy mistrů ve futsalu v Chrudimi:

Chrudim - Lida (Běl.) 4:0 (0:0)
Branky: 29. a 36. Slováček, 23. Bagatini, 39. Felipe.
Chrudim: Litviněnko (Hlouš, Žďánský) - Éverton, R. Mareš, Bagatini, Felipe - M. Mareš, Max, Koudelka, P. Drozd, D. Drozd, Doša, Slováček. Trenér: Felipe Conde.

Kajrat Almaty - Pescara 4:1 (1:1)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články