Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Čeští futsalisté zahájili kvalifikaci výhrou nad Francií

Laško (Slovinsko) - Čeští futsaloví reprezentanti vstoupili vítězně do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2016. Svěřenci Tomáše Neumanna ve Slovinsku přestříleli Francii 5:3. Sedm gólů padlo až po změně stran.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Česko - Francie

"Bylo to hodně vyrovnané. Věděli jsme, že budeme hrát s velice těžkým týmem, a to se opravdu projevilo. Řekl bych, že rozhodla taková naše vůle po vítězství, chtěli jsme trošku víc než Francouzi," řekl trenér Neumann.

Hráči obou týmů se dlouho nedokázali prosadit. Francouzi v úvodní desetiminutovce dvakrát trefili brankovou konstrukci, Češi jednou a další šance pochytali brankáři. Až minutu před pauzou otevřel skóre Seidler.

Druhý poločas nabídl gólové hody. Nejprve zvýšil Slováček a během 33. minuty se skóre změnilo hned třikrát. Francouzského brankáře Harouna překonal Belej a vlastním zásahem Gasmi, na druhé straně poprvé zamířil přesně Mohammed.

Čtyři minuty před koncem se podruhé prosadil Belej, ale Francie v závěru ještě zápas zdramatizovala. Na rozdíl dvou branek snížili Gasmi a Hamdoud, který navíc neproměnil penaltu.

"Zápas jsme měli dohrát úplně v klidu. Je to hra pod tlakem a kluci to dneska nezvládli. Zatím si nedokážu vysvětlit proč, protože mají už odehráno spoustu těžkých zápasů. Takový konec měli zvládnout mnohem lépe," dodal Neumann.

Ve čtvrtek Českou republiku čeká Norsko a v sobotu na závěr skupiny domácí Slovinsko. Vítěz postoupí přímo na šampionát v Srbsku, druhý tým půjde do baráže.

ČR - Francie 5:3 (1:0)

Branky: 33. a 36. Belej, 19. Seidler, 25. Slováček, 33. vlastní Gasmi - 33. Mohammed, 37. Hamdoud, 38. Gasmi.

Sestavy ČR: Gerčák (Vahala) - Cupák, Holý, Janovský, Sláma - Novotný, Slováček, Kovács, Rešetár, Salák, Seidler, Lištván, Belej. Trenér: Neumann.

Slovinsko - Norsko 4:0 (3:0)

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články