Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Futsalista Novotný: Nováčci v týmu využili šanci se ukázat

Praha - Turnaj čtyř zemí se pomalu stává tradiční krasojízdou českého futsalu. Loni v Maďarsku vyhráli svěřenci Tomáše Neumanna všechny tři zápasy a letos v Brně v této příjemné tradici pokračovali. Přestože kvůli přípravě na UEFA Futsal Cup chyběli v týmu hráči mistrovské Chrudimi, český národní tým ukázal, že v současnosti nemá ve střední Evropě konkurenci.

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Futsalista Jiří Novotný

Brněnský turnaj zvládl český reprezentační tým bez problémů i s hodně obměněnou sestavou. "Měli jsme rozhodně velkou motivaci, blíží se kvalifikace mistrovství Evropy i světa. Šanci dostali hráči, kteří se do týmu zatím moc nedostávali a hodně se chtěli trenérovi ukázat. Myslím, že teď bude mít hodně těžkou práci nominovat 14 hráčů pro kvalifikaci," soudí nejlepší hráč turnaje Jiří Novotný.

Český výběr se ještě před startem kvalifikace ME zúčastní kvalitně obsazeného mezinárodního turnaje v Kuvajtu. "Zúčastní se Brazílie s Argentinou, mistři Evropy z Itálie i silné Japonsko, takže opravdu top kvalita. Samozřejmě naším cílem je postup mezi nejlepší čtyři. Nominace do Kuvajtu je už příští týden, takže i proto byl pro nás tento přípravný turnaj důležitý," vysvětluje Novotný.

Prioritou českého týmu je ale samozřejmě evropská kvalifikace, na posledních šampionátech reprezentace nechyběla a neúčast na ME by byla považována za velký neúspěch. "Chceme samozřejmě postoupit z prvního místa, abychom nemuseli do baráže. V žebříčku koeficientu se na nás dotahují silné týmy jako Rumunsko, Srbsko nebo Chorvatsko, takže každá remíza v kvalifikační skupině je pro nás ztrátou," uzavírá Novotný.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články