Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SP Brazílie

Moravskoslezský kraj stále čeká na zástupce mezi futsalovou elitou

Frýdek-Místek – Futsalisté divizního Frýdku-Místku si v letošním ročníku Českého poháru vyšlápli i na ligový Hradec Králové, ve čtvrtfinále však už nad jeho síly bylo silné pražské Benago. Frýdeckomístečtí tak navázali na svůj pohárový úspěch z minulého roku, kdy dokráčeli až do semifinále. Pro kluby z Moravskoslezského kraje, někdejší bašty českého futsalu, je to však jednou z mála současných radostí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih čtvrtfinále futsalového poháru Frýdek-Místek - Benago

Někdejší druholigový celek, který se před sezonou spojil s Comaxem Kunčice a vystupuje pod hlavičkou United Frýdek-Místek, má dlouhodobě prvoligové ambice. Severní Morava a Slezsko totiž už dlouho marně čekají na svého dalšího zástupce v nejvyšší soutěži.

Ze současného kádru United pamatuje ligové zápasy Mikesky Ostrava, Kopřivnice, Jistebníku a VŠB Ostrava jediný hráč. "Všechno je to o penězích. Tady na severní Moravě se na sport shání finance hodně těžko, navíc je tu velká konkurence sportů – florbal, volejbal, basketbal," uvědomuje si pamětník slávy severomoravského futsalu Martin Kapsa.

"Osobně jsem z toho velmi zklamaný, protože dva kluby, ve kterých jsem dříve působil, už neexistují a je to velká škoda," lituje bývalý útočník Mikesky a Jistebníku a v současnosti hráč Benaga Marcel Rodek. "Ve druhé lize budu určitě držet palce Vítkovicíém, VŠB Ostrava a Třinci, což jsou všechno kluby, co mají ambice a rozpočet na postup," dodává Kapsa.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články