Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Benago remizovalo s favorizovanými Teplicemi 3:3

Praha - Benago v zápase nejvyšší futsalové soutěže remizovalo s Teplicemi 3:3. S dosud neporaženým týmem, který navíc disponuje nejlepší obranou, sehráli domácí hráči opatrnou partii. Výsledný bod vybojovali slepenými brankami v závěru utkání. Hrály se další dva zápasy - Plzeň si poradila se Spartou 3:0 a Vysoké Mýto podlehlo Kladnu 2:5.

Futsal
zdroj: ČT sport autor: Michal Pavlík

Benago po celý zápas s Teplicemi prohrávalo, ale nakonec se radovalo z bodu. Teplice vůbec poprvé v sezoně ztratily. "Jsem spokojený," tvrdil po utkání trenér Benaga Beni Simitči. "Prohrávali jsme 1:3 a dokázali jsme vyrovnat. Hráli jsme proti silnému týmu, takže si toho cením. Před druhým poločasem jsme byli odhodlaní zápas obrátit a de facto jsme utekli hrobníkovi z lopaty. Na konci hrál soupeř s vysunutým brankářem, ale paradoxně Marcel Rodek mohl rozhodnout, kdyby míč lépe trefil. To by byl šok," dodal.

V první půli však domácí nehráli dobře. "S prvním poločasem nejsem spokojený, protože jsme hráli špatně. Psychicky jsme byli někde jinde," přiznal Simitči.

Podle domácího trenéra se jeho tým mohl se silnými Teplicemi rovnat. "Kdybych neměl zraněného Lištvána, který hrál s bolavými třísly a Rodka, který si v úterý opět vykloubil na tréninku rameno a kdyby hrál Michal Mareš, jenž je zraněný po utkání v Brně, tak bych neměl strach o náš výsledek proti Teplicím. Hrála se vyrovnaná partie," řekl.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Benago - Teplice

Futsalisté Sparty překvapivě prohráli v Plzni. Výhra domácích se zrodila krátce po přestávce. "Utkání hodnotím pozitivně. Jsme šťastní z první výhry. K utkání jsme přistoupili velmi aktivně. Chtěli jsme hráče Sparty od začátku napadat vysokým presinkem. Tato taktika se nakonec ukázala jako úspěšná a vedle ke třem bodům," radoval se po zápase domácí kouč Tomáš Kadlec.

Po třech vysokých porážkách tedy Plzeň konečně zabrala a zajistila Spartě první prohru v sezoně. "Změnili jsme hru a řekli jsme si, že se musíme uklidnit, protože to v nás je. Kluci se nebáli jeden na jednoho, čímž jsme se dostávali do přečíslení a tvořili si šance," viděl hlavní změnu Kadlec. Plzeň tak odskočila z posledního místa v tabulce.

Sparťanský trenér Aleš Štorc mohl jen poblahopřát soupeři: "Zasloužené vítězství domácích. Soupeř nás porazil v bojovnosti, týmovým pojetím, důrazem a vůlí po vítězství. Jsem velmi zklamán naším výkonem. Opět jsme selhali v zápase na hřišti soupeře. Musíme se zamyslet, jak dál." V samotném utkání se Štorc snažil mužstvo nějak probrat. "V zápase jsme měnili způsob hry i sestavu, ale obraz hry se nezměnil. Máme individuálně dobré hráče, ale Spartu čeká ještě velký kus cesty, udělat z těchto dobrých hráčů odolný tým. Zatím se nám to hlavně ve venkovních zápasech nepodařilo," ví trenér Pražanů.

První výhru v sezoně mají i kladenští satani, kteří dokázali vyhrát na palubovce do té doby stoprocentního Nejzbachu. "Kladno hrálo dobře," přiznal domácí trenér Martin Brychta. "Na soupeři bylo vidět, že už body potřebuje. Hrál více důrazně a bez chyb. Navíc se mu zápas povedl takticky, což se o nás říct nedá. Chtěli jsme se hnát dopředu a soupeř nás trestal po chybách z brejků. Výsledek naskočil hlavně ve druhé půli, kdy jsme hráli power play," dodal.

Domácí lodivod věří, že porážka mužstvo probere. "Porážka nás vrátí na zem. Někteří kluci si snad uvědomí, že taktika není plácáním do větru a je potřeba ji dodržovat. Někdo se nad sebou musí hold zamyslet a trochu přidat. Čekají nás těžší soupeři," upozornil Brychta.

Kladenský trenér Petr Hlaváč připomněl výkon jeho týmu o kolo dříve v Teplicích: "Trochu jsme navázali na Teplice, kde jsme prostě neproměňovali šance z protiútoků. Proti Nejzbachu jsme ve druhé půli precizně bránili a dobře jsme zakončovali rychlé protiútoky. Těší mě, že jsme konečně nedostali žlutou kartu, takže i disciplína hrála roli."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články