Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Brněnské Tango má dovést k titulu brazilská samba

Brno - Futsalové Tango Brno až doposud sázelo výhradně na české hráče. Až před touto sezonou do kádru přibylo duo Brazilců, obránce Rodrigo Taverna a útočník Raphinha. Brňané zatím nemají v soutěži problémy, ve třech utkáních nastříleli 31 branek a se suverénně nejlepším skóre vedou ligu.

S českou nejvyšší soutěží už má zkušenosti Rodrigo Taverna, který dříve působil v Teplicích. "Čekám vylepšení loňského umístění, což pro Tango znamená titul. Ale bude to hodně těžké, protože většina týmů hodně posílila," myslí si defenzivní posila Tanga. Naopak na své první evropské angažmá zamířil ze Santosu pivot Raphinha. "Slyšel jsem, že Chrudim vyhrává jeden titul za druhým, tak proto jsme tady, abychom to změnili," nedává si nízké cíle čtyřiadvacetiletý útočník.

Pokud chtělo Tango pomýšlet minimálně na obhajobu finálové účasti, muselo se při mohutném posilování konkurence podobnou cestou vydat. A to i přesto, že prezident klubu ještě loni zahraniční posily odmítal. "Říkal jsem to ještě i letos na začátku sezony, a důvod byl jednoduchý, nebyly peníze. Ale situace se v tomto změnila a kabina čekala nějakou reakci. A je jasné, že abychom Chrudim porazili, je potřeba se na to posílit. A cesta je v hráčích, kteří jsou tady neokoukaní a hrají futsal trochu jinak, i když i naši kluci zatím hrají dobře," soudí prezident Tanga Jiří Štěrba.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články