Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Florbalová superliga zná obě semifinálové dvojice, Tatran se střetne s Mladou Boleslaví

Nejlepší tým základní části superligy si pro semifinále play-off nevybral nejhůře postaveného soupeře. Florbalisté Střešovic se v bitvě o postup do poslední fáze vyřazovacích bojů utkají v repríze loňského superfinále s třetí Mladou Boleslaví. Druhé Vítkovice narazí na čtvrté Bohemians.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav si poradila se Spartou i počtvrté a je v semifinále

Boj o superfinále, které se bude hrát v neděli 16. dubna v pražské O2 areně, začne v úterý 28. března a výhodu domácího prostředí budou mít Střešovice a Vítkovice. Série na čtyři vítězné zápasy skončí nejdříve v neděli 2. dubna a nejpozději v pondělí 10. dubna.

"Vyplnila se očekávání a do top čtyřky postoupily ty opravdu nejsilnější týmy. Neviděli jsme, že by některý z celků byl slabší a že bychom přes něj měli snazší cestu do superfinále. Hodně jsme tedy šli po motivaci a tu největší jsme viděli v odplatě za prohrané superfinále. I v sezoně byli kluci na zápasy s Boleslaví díky tomu hodně namotivovaní. Samozřejmě, síla Mladé Boleslavi, ať už ve zkušenosti, tak kvalitní obraně a brankáři, je veliká," řekl trenér Střešovic Milan Fridrich.

Střešovice loni v superfinále prohrály s Mladou Boleslaví 1:2 v prodloužení a Středočeši získali druhý titul za sebou. Tatran v této sezoně v základní části jako první tým v historii neztratil ani bod, ve čtvrtfinále vyhrál nad Sokolem Královské Vinohrady 4:0 na zápasy a jeho vítězná série se protáhla na 30 utkání.

"Ani u Bohemky jsme neviděli, že by se mělo jednat o jednodušší cestu a ani že by nám výrazně vyhovoval herní styl některého ze soupeřů. Věříme, že si užijeme třaskavé zápasy s týmem, který patří v posledních letech na absolutní špičku," uvedl Fridrich.

"Očekávám hodně takticky zaměřené duely s tvrdými souboji v defenzivě. Věřím tomu, že to bude i pro diváky atraktivní podívaná, která bude nacházet rozuzlení v závěrech zápasů. Nejspíš budou rozhodovat menší detaily, jako třeba momentální forma. Věřím, že kluci se na to dobře připraví a podáme co nejlepší výkony," dodal Fridrich.

Mladá Boleslav v boji o semifinále vyhrála nad pražskou Spartou 4:0 na utkání. Ve vzájemných zápasech nejdříve v polovině září zvítězil Tatran na hřišti soupeře 4:3 a na konci února doma deklasoval šampiona 11:1.

"S ohledem na výběr Tatranu je evidentní, že si na nás Střešovice ohromně věří, což po vzájemných zápasech v této sezoně chápu. Cítím, že tahle volba našemu týmu přináší obrovskou motivaci, a za to jsem moc rád. Víme, že máme co napravovat a naše touha uspět je mimořádná. Na rovinu přiznávám, že osobně jsem čekal jinou volbu Tatranu," uvedl kouč Mladé Boleslavi Petr Novotný.

Vítkovice ve čtvrtfinále zvítězily nad pražskými Black Angels 4:0 na zápasy. Bohemians také ve čtyřech duelech vyřadili v derby celků z metropole Chodov a postoupili do semifinále poprvé v historii. V základní části oba souboje ovládli Ostravané. Nejdříve vyhráli 10. října v Praze 8:5 a na konci prosince doma zvítězili 10:3.

"Čekali jsme, jakého soupeře zvolí Tatran, a já osobně jsem spíše očekával, že na nás zbyde Bolka. Samozřejmě vnímáme sílu soupeře a očekáváme hodně vyrovnanou a těžkou sérii. Bohemka se prezentuje hodně ofenzivním florbalem čili očekáváme velkou sílu v útoku Bohemians. I my máme ale velké ofenzivní choutky, takže to může být i pro diváky hodně zajímavá podívaná, i když je otázka, jak k tomu oba týmy přistoupí. Šance jsou vyrovnané," konstatoval trenér Vítkovic Tomáš Martiník.

Bohemians v lednu vyhráli premiérově Pohár Českého florbalu a zajistili si účast na příštím Poháru mistrů. Teď chtějí do superfinále.

"Čekali jsme spíš, že to bude Tatran, ale náš cíl je jasný a je jedno, který ze soupeřů proti nám stojí. Bude to ostrá a pro oba celky dobrá série. Bude se hrát dobrý florbal, protože i Vítkovice hrají kvalitně. Lidé se tak mají na co těšit. Já samozřejmě věřím, že zvítězíme a bude nás čekat superfinále," uvedl trenér Bohemians Michal Jedlička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články