Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Jako přes kopírák. Obě florbalové reprezentace přejely v přípravě Slovensko 10:3

Čeští florbalisté vyhráli v druhém přípravném utkání v Praze nad Slovenskem 10:3 a hattrickem k tomu pomohl útočník Josef Rýpar. Napodobil tak Marka Beneše, který skóroval třikrát při pátečním vítězství v prvním testu se stejným soupeřem 6:1. Beneš si tentokrát připsal čtyři body za gól a tři asistence, stejnou bilanci měl i Filip Langer. Stejným výsledkem přehrály své slovenské protějšky i florbalistky. Čtyřmi body za dvě branky a dvě asistence k tomu pomohla Michaela Kubečková. Ke 121. utkání v národním týmu nastoupila obránkyně Hana Koníčková a vyrovnala český rekord Denisy Billé.

Čeští florbalisté
zdroj: Český florbal/Martin Flousek

Rýpar se poprvé trefil už po 62 sekundách, kdy proměnil přihrávku Marka Beneše. V úvodní třetině se tým finského trenéra Petriho Kettunena prosadil ještě dvakrát.

V 15. minutě zužitkoval další asistenci Marka Beneše Ondřej Vítovec a 42 sekund před první pauzou skóroval i Ondřej Němeček.

V 25. minutě našel Filip Langer Rýpara, který upravil na 4:0. Díky Benešovu gólu v přesilové hře a Rýparovu dovršenému hattricku měl český tým v polovině utkání už šestibrankový náskok.

Vzápětí přišel o čisté konto Martin Beneš, jehož nejdříve překonal ve 33. minutě Michal Pažák a vzápětí i Lukáš Ujhélyi. Ještě ve druhé části skórovali znovu i Češi díky Adamu Delongovi, který využil početní výhodu.

V závěrečném dějství zvýšil vedení Kettunenova výběru v další přesilové hře Tomáš Sýkora a necelé čtyři minuty před koncem upravil David Šimek na 9:2.

V čase 59:18 zkorigoval stav Michal Kvasnica, ale za čtyři sekundy ještě dovršil 'desítku' na české straně Langer.

"Potěšilo mě to. Někdo zaznamenal, že je to můj první hattrick v reprezentaci, takže je to super. Padalo mi to tam. Kluci mi to výborně nachystali. Nebyly to žádné moje velké akce, bylo to do prázdné brány, což bych měl trefovat. Trefil jsem to, takže jsem spokojený," řekl Rýpar, letní ofenzivní posila švédského Linköpingu z Vítkovic.

Přivítal dva duely se Slovenskem místo turnaje, na kterém měli startovat i Švýcaři a Finové, ale kvůli situaci při šíření nemoci covid-19 účast odřekli.

"Vrátíme se brzy k soutěžním zápasům, ale máme za sebou už velkou porci tréninků a přátelských zápasů. Zápasy na takové lepší úrovni chybí, užili jsme si to a bylo super. Hodnotíme to kladně. Škoda tedy, že nevyšel ten předchozí formát s Finskem a Švýcarskem. To by nás asi prověřilo lépe, ale Slovensko má v poslední době solidní kvalitu," podotkl Rýpar.

Je přesvědčený, že Slovensko ještě pozvedne český trenér Radomír Mrázek. "Je to jeden z top trenérů, vyrostlo pod ním spoustu hráčů ve Vítkovicích, takže myslím, že slovenský florbal může zažít ještě větší cestu. Jsou tam šikovní kluci, kteří hrají českou superligu. Dávám jim pár let a budou konkurovat ještě více," prohlásil Rýpar.

Pro český tým šlo o první test v sezoně, v které je na prosinec naplánované mistrovství světa v Helsinkách. Mezinárodní florbalová federace ale o tomto víkendu jedná o jeho odložení na příští rok na žádost organizátorů.

"Bohužel s tím neuděláme vůbec nic. Koronavirus nebo moribundus, jak já tomu říkám, musíme jen respektovat. Jestli to nebude teď v prosinci, tak to bude za rok a já si myslím, že si budeme muset počkat. Nicméně všechny tyto akce se počítají, protože máme celkem obměněný tým. Myslím, že jsme zahráli celkem slušně, byly tam nějaké chyby. Určitě je pořád co zlepšovat," dodal Rýpar, který debutoval na světovém šampionátu předloni doma v Praze.

Česko - Slovensko 10:3 (3:0, 4:2, 3:1)

Branky a nahrávky: 2. Rýpar (Marek Beneš), 15. Vítovec (Marek Beneš), 20. Němeček (Langer), 25. Rýpar (Langer), 28. Marek Beneš (Sýkora), 30. Rýpar (Marek Beneš), 38. Delong (Ondrušek), 49. Sýkora (Langer), 57. D. Šimek (Dóža), 60. Langer (M. Krbec) - 34. Pažák (L. Ujhélyi), 37. Tomčo (Pažák), 60. Kvasnica (Pažák). Rozhodčí: Gavlas, Mikula (oba ČR). Vyloučení: 4:5. Využití: 3:0. Diváci: 468.

Je nám líto, video expirovalo.
Česko - Slovensko

Koníčková vyrovnala rekord Billé v počtu utkání za reprezentaci

Také florbalistky vyhrály ve druhém přípravném utkání 10:3 a čtyřmi body za dvě branky a dvě asistence k tomu pomohla Michaela Kubečková.

Ke 121. utkání v národním týmu nastoupila obránkyně Hana Koníčková a vyrovnala český rekord Denisy Billé.

Útočnice Denisa Ratajová díky gólu a dvěma přihrávkám jako třetí hráčka v dějinách české reprezentace dosáhla na hranici 100 bodů. Na kontě má z 67 utkání 56 branek a 44 asistencí.

Lépe jsou na tom jen kapitánka Eliška Krupnová (123 bodů ze 106 utkání) a Tereza Urbánková (120 bodů ze 116 duelů), která se rozhodla po prosincovém MS v Neuchatelu ukončit reprezentační kariéru.

Právě Koníčková v čase 12:09 otevřela skóre, když překonala Paulínu Farulovou po přihrávce Terezy Hanzlíkové pohotovou střelou.

Hned za 17 sekund se Češky radovaly znovu a akci Venduly Beránkové zakončila Kubečková, která se trefila v sedmém utkání v národním týmu poprvé.

Po 104 vteřinách druhé třetiny se ve druhém reprezentačním startu radovala z premiérové branky obránkyně Kristýna Lechnerová.

Za dalších 68 sekund se trefila Kamila Paloncyová. Vzápětí sice Natálie Martináková neproměnila trestné střílení, ale v 27. minutě skórovala Karolína Suchá. Vylepšila si bilanci ve druhém reprezentačním duelu na tři góly.

Ve 32. minutě sebrala Janě Christianové čisté konto Katarína Klapitová, za 17 sekund ale vrátila týmu švýcarského trenéra Saschy Rhynera pětibrankový náskok Denisa Ratajová a za půl minuty se zapsala mezi střelkyně i Martináková.

Za 58 sekund se trefila také Krupnová a poté, co neproměnila trestné střílení Kristína Hudáková, upravila před druhou pauzou na 9:1 opět Kubečková.

Ve 44. minutě zkorigovala stav Kristína Hudáková, desátý gól českého týmu na druhé straně vstřelila opět Krupnová a Christianovou překonala ještě Michaela Šponiarová.

Česko - Slovensko 10:3 (2:0, 7:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. Koníčková (Hanzlíková), 13. Kubečková (Beránková), 22. Lechnerová (Havlíčková), 23. Paloncyová (Koníčková), 27. Suchá (Trojánková), 33. Ratajová (Krupnová), 33. Martináková (Řepková), 34. Krupnová (Kubečková), 38. Kubečková (Ratajová), 47. Krupnová (Ratajová) - 32. Klapitová (M. Šponiarová), 44. K. Hudáková (Brodňanová), 50. M. Šponiarová (Belicová). Rozhodčí: Cibík, Michal (oba SR). Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 303.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články