Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Sparta poprvé v sezoně nebodovala, Mladá Boleslav už je druhá

Florbalisté mistrovské Mladé Boleslavi zvítězili v dohrávce 13. kola superligy na hřišti vedoucí Sparty 5:1 a posunuli se na druhé místo. Na Pražany ztrácejí dva body. K výhře Mladé Boleslavi přispěl dvěma góly Jakub Bína.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav vyhrála na hřišti vedoucí Sparty a je druhá

Očekávaný duel nenabídl střelecké hody, ale opatrný defenzivní florbal. V první třetině byla přeci jen aktivnější hostující Boleslav, která šla do vedení zásluhou úplně volného Jakuba Bíny.

Asistenci u jeho trefy zaznamenal nejproduktivnější hráč superligy Jiří Curney, který připravil i druhý gól obhájců titulu. V přesilovce přihrál Tadeáši Chroustovi a ve čtrnáctém utkáni sezony se dostal už na 50 bodů.

Sparta se vrátila do hry díky šťastnému obloučku Michala Zemana, který zaskočil reprezentačního brankáře Lukáše Bauera. Ten byl ale jinak bezchybný. Mladá Boleslav přerušila sparťanskou sérii 12 vítězství, Pražané jí podlehli na vlastním hřišti nakonec 1:5.

"Byl to těžký a velice důležitý zápas, který jsme zvládli velice dobře. Sparta hrála tvrdě, nedala nám nic zadarmo. Zároveň hrozila z nebezpečných protiútoků, ale my jsme hráli disciplinovaně s vysokým nasazením a bojovností," řekl trenér Mladé Boleslavi Jan Pazdera.

Nejvyšší soutěž má nyní kvůli mistrovství světa v Praze (1.-9. prosince) pauzu až do 14. prosince.

Superliga florbalistů - dohrávka 13. kola:

Sparta Praha - Mladá Boleslav 1:5 (1:2, 0:1, 0:2)
Branky: 15. M. Zeman - 5. a 56. J. Bína, 11. Tadeáš Chroust, 30. Zakonov, 56. Tokoš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články