Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta si odvezla vítězství z Liberce, Vítkovice přestřílely Ostravu

Florbalisté pražské Sparty si vezou z výjezdu do Liberce v rámci 14. kola nejvyšší soutěže tři body za výhru 7:3. Pojistili si tak první místo v průběžné tabulce základní části. Doma se činili střelci Mladé Boleslavi, již nasázeli Pardubicím 13 branek. Chodov vyhrál v pražském derby na hřišti Tatranu Střešovice a posunul se na třetí místo. Vítkovice v dohrávce vysoko porazily Ostravu (7:4) a posunuly se na druhé místo o čtyři body za vedoucí Spartu.

Úřadující vicemistr v úvodní třetině získal vedení 3:0 a po snížení domácích ve druhé části pak do poloviny závěrečného dějství zvýšil až na 6:1. Kouč Vítkovic Pavel Brus přesto nebyl spokojený.

"Po dvou zápasech, kdy jsme hráli slušně, přišel útlum. Měli jsme pár dobrých pasáži, které vystřídaly ty nekoncentrované. Stačilo to na tři body," řekl Brus.

"Zápas jsme začali smolně dvěma nešťastnými góly a trochu to předznamenalo obraz utkání. S Vítkovicemi je vždy těžké hrát, pokud prohráváte. Nicméně do zápasu jsme se vrátili a vyhráli druhou třetinu. Bohužel jsme v poslední třetině opět zbytečně dvakrát faulovali a soupeř v této fázi rozhodl utkání," uvedl kouč FBC Ostrava Karel Ševčík.

Sparťané vykročili za výhrou v Liberci už v první periodě, kterou ovládli 4:0. "Podali jsme koncentrovaný výkon, až na pár výjimek, po celých 60 minut. Pasáž na konci první třetiny rozhodla zápas. Pak jsme díky kvalitní hře na balonu nepouštěli soupeře na dostřel," pochvaloval si asistent trenéra Sparty Radek Skalička pro web Českého florbalu.

Na kanonádě Mladé Boleslavi proti Pardubicím se podílel čtyřmi góly Jan Natov a hattrick si připsal také reprezentant Martin Tokoš. "Téměř celý zápas byl v naší režii. Spoustu šancí jsme ještě neproměnili, ale i přesto je 13 nastřílených branek velice pozitivních," uvedl kouč Pardubic Jan Pazdera.

Pod vítězství Chodova ve Střešovicích se podepsala čtyřmi body za tři trefy a jednu asistenci tamější hvězda Tom Ondrušek, který tak oslavil narození dcery Elen. "Elen i Lucka mohou být na taťku pyšné. Jsem rád, že jsme tuhle část sezony ukončili vítězně po skvělém výkonu ve třetí třetině," uvedl trenér Chodova David Podhráský před reprezentační pauzou pro prosincové mistrovství světa v Praze.

Rovněž čtyřmi body za hattrick a jednu přihrávku zařídil výhru posledního Znojma ve velice zajímavém utkání v České Lípě, které skončilo 9:8 po prodloužení, Tomáš Kucharič.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články