Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Řepková po Švédsku: Gól bych vyměnila za lepší výsledek

Proti suverénnímu Švédsku, které si v Bratislavě zahraje o šestý světový titul v řadě, vstřelila během semifinále jediný gól českého týmu. Čestný úspěch však florbalové reprezentantce Martině Řepkové příliš radosti nepřinesl. Dle svých slov by ho raději vyměnila za lepší výsledek. Po porážce 1:7 se výběr trenéra Miroslava Janovského střetne v souboji o bronz se Švýcarskem. Přímý přenos utkání o třetí místo sledujte od 14:10 na programu ČT 2.

Martina Řepková v utkání proti Švédsku
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Myslím si, že první třetina byla od nás taková vlažnější a Švédky to potrestaly. V dalších dvou už jsme se zvedly. Můžou nás mrzet šance, které jsme neproměnily. Góly tam nepadly. Bohužel, je to za námi a my se musíme připravit na zápas proti Švýcarsku," řekla Řepková, která ve čtvrtek oslaví 22. narozeniny.

Od druhého dějství se podle kmenové hráčky Chodova výrazně zlepšila česká defenziva. "V obraně jsme byly poslední dvě třetiny stoprocentní a Švédky si tam víceméně nic nevytvořily, šance měly jen po našich chybách," pokračovala česká útočnice.

Ani za rozhodnutého stavu se žádné šetření nekonalo. "V semifinále se nic nevypouští, každý duel se musí hrát do poslední vteřiny. Síly tam pořád jsou a věřím, že to proti Švýcarsku ukážeme," podotkla Řepková.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Česko - Švédsko

I díky tomu uhrály Češky se severským soupeřem nejlepší výsledek od listopadu 2014, kdy na Euro Floorball Tour prohrály 3:9. Od té doby následovaly výsledky 0:8, 2:9, 2:17, 0:14, 1:13 a 5:13. "Ony jsou lepší v práci s balonkem. Na tom pracují odmala, je to vidět. Všechny týmy se k nim snaží posunout, ale Švédsko má prostě nejlepší ligu na světě."

Talentovaná střelkyně věří, že se tým rychle přeorientuje na souboj o třetí místo. "Každé utkání je těžké, ale máme celý turnaj výbornou regeneraci a výborně se o nás starají. Proti Švýcarsku nastoupíme v plné síle," pokračovala Řepková.

S reprezentací ze země helvétského kříže budou hrát Češky o bronzové medaile počtvrté za sebou. Uspěly jen v roce 2011 ve švýcarském St. Gallenu, kde získaly zatím jediný cenný kov v historii.

Ke kýženému úspěchu by mohl mimo jiné pomoci švýcarský asistent českého týmu Sascha Rhyner. "Doufáme, že Sascha je má nastudované a všechno nám řekne. Já se na ten zápas hodně těším. Věříme si na ně a myslím, že nás čeká super bitva a i pro diváky to bude podle mě skvělý," zakončila Řepková.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články