Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Florbalistky načaly týden před MS závěrečné soustředění

Přesně za týden bude v Bratislavě zahájeno mistrovství světa florbalistek. Národní tým žen by na něm chtěl po dvou čtvrtých místech znovu dosáhnout na medaili. Formu na nejdůležitější turnaj roku ladí florbalistky na závěrečném soustředění v Bystřici nad Pernštejnem, kouč Miroslav Janovský ale bude muset kvůli zdravotnímu stavu sáhnout do nominace. Přímé přenosy ze světového šampionátu sledujte od 1. prosince na ČT sport a webu ctsport.cz.

V nominaci na mistrovství světa je nyní osm nováčků včetně teprve sedmnáctileté Venduly Beránkové. Ta čeká, že na šampionátu nabere zkušenosti. "To je pro mě hlavní," potvrzuje.

Naopak už osmý šampionát čeká Denisu Billou, která tak v počtu účastí vyrovná rekord Lotyšky Jurušaové. "Očekávám, že to pro nás bude nejlepší umístění, na jakém šampionátu jsem byla. Byla jsem dvakrát sedmá, šestá, pátá, čtvrtá, třetí, takže teď už by to chtělo něco trošku víc," řekl Billá, která má osmou nominaci na MS v řadě.

Hráčky s realizačním týmem stihly na soustředění i oficiální focení, nyní už se národní tým plně koncentruje na svůj cíl. "Říci po mistrovství světa, že tým hrál dobře, že byl konkurenceschopný, je hezké, ale to, co se na konci počítá, je medaile," vytyčil trenér Janovský jasný cíl.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalistky ladí poslední detaily před MS

Hlavní zprávy

Nejčtenější články