Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Florbalisté nenavázali na zápas se Švýcarskem a Švédům podlehli

V závěrečném utkání na turnaji Euro Floorball Tour ve švýcarském Kirchbergu prohráli čeští florbalisté s výběrem Švédska 3:6. Svěřenci finského trenéra Petriho Kettunena sice drželi po úvodní části jednobrankový náskok, ale favorit ve druhé třetině zápas otočil na 4:2 a vypracovaný náskok už nepustil.

Utkání Česko - Švédsko
zdroj: ceskyflorbal.cz

Češi se dostali do vedení ve 12. minutě, kdy rychlou kombinaci Patrika Suchánka a Toma Ondruška zakončil zblízka David Šimek. Švédové odpověděli po 90 vteřinách druhého dějství, kdy se ze středu hřiště prosadil z otočky Johan Samuelsson.

Ve 25. minutě po chybné rozehrávce Adama Delonga otočil stav Jonas Svahn, ale bleskově za pět vteřin vyrovnal Jan Natov. Ve 38. minutě vrátil Švédsku vedení při vyloučení Jakuba Hubálka Simon Palmén a za 32 vteřin zvýšil Kim Nilsson.

"První třetina byla opatrná, Švédové se stáhli na svou polovinu a nechali nám prostor. Ve druhé začali napadat, takže jsme měli velký problém a oni otočili zápas. Ve třetí asi zase trénovali trošku nižší obranu, takže nám asi dali více prostoru," řekl kapitán týmu Matěj Jendrišák.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi znovu nestačili na florbalisty Švédska, tentokrát prohráli 3:6

Ve 47. minutě vykřesal Kettunenovu výběru naději při trestu Rasmuse Enströma Daniel Šebek, ale výhru Seveřanů zpečetil dvěma góly Alexander Galante-Carlström.

Češi i přes prohru se Švédy opouštějí turnaj EFT s bodovým ziskem poprvé od listopadu 2014, kdy v Hämmenlinně porazili Švýcarsko 5:0. "Je to fajn pro sebevědomí a pro všechny, kteří to sledují," podotkl Jendrišák.

"Ale myslím si, že jsme tady zápas s Finskem měli vyhrát taky. Ale je to bohužel o nějakých drobnostech, kdy se těžko dostáváme nějakým postupným útokem dopředu. A také jsme ve spoustě dobrých šancí z ničeho, které neproměníme. Je to škoda, dalo se na tomto turnaji vyhrát více než jen jeden zápas na nájezdy," dodal Jendrišák.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů v Kirchbergu (Švýcarsko):

ČR - Švédsko 3:6 (1:0, 1:4, 1:2)

Branky a nahrávky: 12. D. Šimek (Ondrušek), 25. Natov (Hájek), 47. Šebek (Němeček) - 22. J. Samuelsson (Eriksson), 25. Svahn (J. Nilsson), 38. Palmén (Enström), 38. K. Nilsson (J. Samuelsson), 54. Galante Carlström (Enström), 60. Galante Carlström. Rozhodčí: Vilkki, Alakare (oba Fin.). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Diváci: 863.

Švýcarsko - Finsko 2:4 (0:1, 1:1, 1:2).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články