Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Florbalisté České Lípy poprvé v historii postupují do superligy, vede je trenérka Bartošová

Česká Lípa – Svůj historicky první postup do superligy si zajistili florbalisté České Lípy, když v baráži s Kladnem po vítězství 10:4 ovládli sérii v poměru 3:1. Českolipský úspěch je ojedinělý rovněž tím, že tým vede ženská trenérka Lenka Bartošová.

Florbal
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Florbalisté České Lípy vyhráli ve čtvrtém utkání baráže o superligu na hřišti Kladna 10:4, ovládli sérii 3:1 na zápasy a slaví premiérový postup do nejvyšší soutěže. Kladno se po roce vrací do první ligy.

Česká Lípa se stala třetím nováčkem superligy, která se v sezoně 2017/18 rozšíří z 12 na 14 účastníků. Po úspěchu ve finále druhé nejvyšší soutěže postoupily přímo do superligy Znojmo a Ústí nad Labem.

"Jsem ráda, že po několika letech se nám podařil sen České Lípy. Kluci si to zaslouží za celý rok a za to, co pro to udělali. V tomto zápase jsme byli lepší v tom, že jsme asi více chtěli a hlavně v proměňování svých šancí," řekla trenérka České Lípy Lenka Bartošová webu Českého florbalu.

"Všem díky za předvedený výkon. A skvělým fanouškům, kterých dnes dorazilo opravdu požehnaně a kteří nás do superligy hnali po celou sezonu, patří obrovské díky," dodala Bartošová po duelu, který v Kladně navštívilo 285 diváků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články