Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Velký test před MS florbalistům nevyšel, na EFT ve Växjö skončili poslední

Växjö - Čeští florbalisté prohráli na turnaji Euro Floorball Tour ve švédském Växjö se Švýcarskem 5:9. Na turnaji skončili bez bodu poslední a inkasovali v průměru deset branek na zápas. Po závěrečném velkém testu bude pro svěřence trenéra Radima Cepka generálkou na prosincové mistrovství světa v Rize duel s Německem v Saské Kamenici v sobotu 26. listopadu.

Utkání Česko - Švýcarsko
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Do vedení se dostali Švýcaři v sedmé minutě, kdy překonal gólmana Mücka Mendelin. Za šest minut sice vyrovnal Šebek, ale vzápětí vrátil soupeři náskok Bischofberger. Po 78 vteřinách se prosadil Meier, v přesilovce se trefil Antener a Meier svou druhou brankou v utkání upravil už na 5:1.

"Měli jsme sice dobrý vstup do zápasu, ale lacinými chybami jsme soupeře nechali odskočit do vedení," řekl reprezentační trenér Radim Cepek, jehož tým na turnaji prohrál i se Švédskem 3:11 a s Finskem 3:10.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbalisté podlehli Švýcarsku a skončili na EFT poslední

V závěru druhé třetiny zkorigoval stav Ondrušek, Bischofberger s Riedim však zařídili Švýcarsku už pětibrankový náskok. Češi se ale nevzdali. Trestné střílení proměnil Jendrišák, v přesilové hře skóroval Suchánek a v 50. minutě snížil Tokoš na 5:7.

"Po druhé třetině jsme si řekli, že budeme hrát jednodušeji, a podařilo se nám dostat zpátky do zápasu," dodal Cepek. V závěrečné power play ale zvýraznili švýcarskou výhru do prázdné branky Meier, který zkompletoval hattrick, a Engel.

Česko - Švýcarsko 5:9 (1:2, 1:3, 3:4)

Branky a nahrávky: 13. Šebek, 38. Ondrušek (Kološ), 48. Jendrišák z tr. střílení, 49. Suchánek (Jelínek), 50. Tokoš (Tomašík) - 7. Mendelin (Zürcher), 15. Bischofberger (Reusser), 22. Meier (Reusser), 27. Antener (M. Hofbauer), 34. Meier (Antener), 43. Bischofberger (Antener), 45. Riedi (Meier), 60. Meier (Reusser), 60. Engel (Scalvinoni). Rozhodčí: Andersson, Wissman (oba Švéd.). Vyloučení: 2:1. Využití: 1:1. Diváci: 79.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články