Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Překvapení se nekonalo, Čeští florbalisté podlehli Švédům 3:11

Växjö (Švédsko) – Švédští florbalisté opět dokázali, že jsou na světě nejlepší. V úvodním zápase Euro Floorball Tour úřadující mistři světa potvrdili roli favorita a Čechy porazili vysoko 11:3. Největší hvězdou utkání se stal útočník Alexander Galante Carlström, který se podepsal pod čtyři góly a jednu asistenci. Svěřenci trenéra Radima Cepka se musí z prohry rychle oklepat, v nadcházejícím duelu je čeká Finsko. Utkání Česko - Finsko sledujte v sobotu v 16:05 na ČT sport nebo na našem webu.

"Byla to neskutečná lekce z efektivity, kdy Švédům stačí dvě akce na dva góly. My se na to dost nadřeme a dnes jsme rozhodně nehráli dobře. Navíc nám celou dobu chyběl důraz v osobních soubojích," řekl trenér Radim Cepek.

Švédové poprvé překonali gólmana Kafku ve čtvrté minutě díky Erikssonovi a Kanebjörk s Holmgrenem domácím získali už tříbrankový náskok. V 17. minutě sice snížil Jendrišák, ale za 72 vteřin se radovali díky Sjögrenovi opět favorizovaní Seveřané. Po 74 vteřinách druhé části kapituloval znovu i Rehn, když se prosadil Tomašík, ale vzápětí upravil na 5:2 Galante Carlström.

Ve 28. minutě ještě znovu stáhl ztrátu na dva góly při Karlssonově trestu Kološ, ale zbytek duelu už patřil Švédsku. Nejdříve skóroval Enström a při Tomašíkově pětiminutovém vyloučení se prosadili Larsson a znovu Galante Carlström, který ještě sedm vteřin před koncem druhé části dovršil hattrick. "Bránit pětiminutové oslabení proti Švédům je hodně náročné. Bohužel jsme v něm dostali dva slepené góly," uvedl Cepek.

Do závěrečné části nahradil Kafku Mück, kterého překonali Sjögren a Galante Carlström. "To střídání bylo vynucené. Tomáš (Kafka) neměl jediný pořádný zákrok. I když Dan (Mück) chytal předtím za juniory, potřebovali jsme hru oživit a zkusit s výsledkem ještě něco udělat," dodal Cepek.

Turnaj Euro Floorball Tour mužů ve Växjö (Švédsko):

Švédsko - ČR 11:3 (4:1, 5:2, 2:0) Branky a nahrávky: 4. Eriksson (Larsson), 6. Kanebjörk (Larsson), 14. Holmgren (Roos), 18. Sjögren (Svahn), 23. Galante Carlström (Enström), 31. Enström (Galante Carlström), 35. Larsson (Eriksson), 36. Galante Carlström (Enström), 40. Galante Carlström (Enström), 43. Sjögren (Hedlund), 57. Galante Carlström (Rudd) - 17. Jendrišák (Curney), 22. Tomašík (Sýkora), 28. Kološ (Dóža). Rozhodčí: Kumerdanks, Kristapsons (oba Lot.). Vyloučení: 2:1, navíc Tomašík (ČR) 5 min. Využití: 3:1. Diváci: 827.

Finsko - Švýcarsko 9:5 (2:3, 2:1, 5:1).

Junioři:
Švédsko - ČR 8:5 (4:2, l:1, 3:2).



Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články