Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Polky vyhrály v předkole nad Ruskem 4:1

Tampere (Finsko) - Soupeřkami českých florbalistek ve čtvrtfinále mistrovství světa v Tampere budou hráčky Polska, které zdolaly v předkole play-off Rusko 4:1. Čtvrtfinálový zápas se bude hrát ve středu od 14:30, přímý přenos odvysílá ČT sport a náš web.

Utkání Polsko - Rusko
zdroj: Český florbal autor: Martin Flousek

Oba týmy si zopakují souboj z roku 2013, kdy ve stejné fázi šampionátu v Ostravě Polky prohrály 1:10. Historického úspěchu dosáhly Slovenky pod vedením českého trenéra Jaroslava Markse, které se poprvé dostaly mezi nejlepší osmičku.

Polky, které skončily v základní skupině A třetí za Finskem a Švýcarskem, vedly po první třetině nad Ruskem po trefách Krzystyniakové a Plechanové, jež využila přesilovku. V druhém dějství se trefila znovu Plechanová a výsledek dovršila v 50. minutě Bialyová. Za Rusky jen snížila v přesilovce Svetlana Viktorovová.

Slovenky, jejichž dosavadním maximem bylo deváté místo z minulého mistrovství světa, vyhrály v předkole nad Norskem 4:2 a ve čtvrtek je čeká čtvrtfinále proti šestinásobným mistryním světa Švédkám.

"Neskutečné, štěstím se mi hrnou slzy do očí. Reprezentuju Slovensko deset let a za tu dobu jsme vyšplhaly ze spodních příček až do světové osmičky, což prožívám hodně emotivně," řekla webu Slovenského svazu florbalu kapitánka Lucia Košturiaková, která hraje v české extralize za Herbadent Praha 11 SJM.

Výsledky:

Polsko - Rusko 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)

Branky: 19. a 34. Plechanová, 15. Krzystyniaková, 50. Bialyová - 56. S. Viktorovová.

Norsko - Slovensko 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)

Branky: 7. Oisethová, 56. Torpová - 17. M. Šponiarová, 42. P. Hudáková, 47. Košturiaková, 48. Janegová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články