Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Florbaloví junioři touží přivézt po osmi letech z MS medaili

Helsingborg - Čeští florbaloví junioři chtějí na mistrovství světa ve švédském Helsingborgu po čtvrtých místech z minulých tří šampionátů zaútočit na třetí medaili. Naposledy ji získali v roce 2007 ve Švýcarsku, kde byli druzí. Předtím dosáhli v roce 2003 v Praze na bronz. "Myslím, že se nám povedlo poskládat silný a zkušený tým. Pokud se podaří správně rozvinout týmového ducha, máme velkou šanci na úspěch," řekl trenér českého výběru do 19 let Luděk Beneš.

Je nám líto, video expirovalo.
Florbaloví junioři odstartují MS zápasem proti Polsku

Hodnocení výsledku bude podle něj jednoduché. "Páté a horší místo pro nás bude znamenat zklamání, čtvrté místo se dá brát za průměrný výsledek a medaile by byla jednoznačně úspěch. Sám chci ale víc a věřím, že stejně to má všech sedmadvacet lidí, kteří budou součástí týmu na mistrovství světa," řekl Beneš.

"Od září 2013, kdy začal nový cyklus a s ním příprava na mistrovství, jsme vyzkoušeli přes devadesát hráčů napříč celou republikou. Já a moji asistenti Michal Jedlička a Tomáš Svačinka pracujeme s ročníky 1996 a 1997 od žákovských dob těchto kluků. Troufám si říct, že se zde velmi slušně orientujeme," doplnil Beneš.

Český tým vstoupí do turnaje ve středu v 16:30 zápasem s Polskem, o den později v 19:15 nastoupí proti Norsku a v pátek (16:30) zakončí skupinu A s domácím Švédskem. V 'béčku' se představí Švýcarsko, Finsko, Lotyšsko a Slovensko. První dva týmy z obou skupin postoupí do sobotního semifinále, v neděli se bude hrát o bronz od 12:00 a finále začne v 13:45.

Nominace českých florbalistů na JMS v Helsingborgu:

brankáři: Jan Cimbálek (FbŠ Bohemians), Tomáš Fibiger (Tatran Střešovice)

obránci: Matěj Vaculčiak, Ondřej Němeček, Ondřej Vašíček (všichni Tatran Střešovice), Aleš Höffer, Petr Tůma (oba FbŠ Bohemians), Ondřej Vítovec (FBC Ostrava)

útočníci: Patrik Kieler, Radek Mandík, Jakub Kordoš, David Šimek, Filip Bílek (všichni FbŠ Bohemians), Marek Beneš, Mikuláš Komárek, Jan Zavadil (všichni Tatran Střešovice), Lukáš Pešat, Adam Delong (oba 1.SC Vítkovice), Jakub Kolstrunk (Ústí nad Labem), Dan Kašovský (FBC Ostrava)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články